Šiptari oskrnavili Ambasadu Srbije u Beču: Velikim slovima ispisali UČK preko srpske zastave

Autor: Republika

Vesti

04.03.2019

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na zgradi u kojoj se nalazi Konzularno odeljenje Ambasade Srbije u Beču tokom noći nepoznata lica ispisala su grafit takozvane Oslobodilačke vojske Kosova (UČK) zbog čega Ambasada traži pooštravanje mera bezbednosti srpskih diplomatsko-konzularnih predstavništava u Austriji.

RepublikaFoto: Informer.rs
Oskrnavljena Ambasada Republike Srbije

Ambasada Republike Srbije uputila je danas verbalnu notu Ministarstvu spoljnih poslova Austrije u kojem austrijske vlasti obaveštava o grafitu terorističke organizacije kosovsko-albanskih ekstremista OVK, koji je napisan na zgradi u kojoj se nalazi Konzularno odeljenje Ambasade Srbije.

Ambasada je Ministarstvo pozvalo da obavesti sve nadležne institucije Austrije o ovom događaju, i da preduzmu sve mere kako bi otkrili počinioce.

Foto: Informer.rs

Takođe Ambada zahteva i pooštravanje mera bezbednosti diplomatskih predstavništva naše zemlje u Beču, Salcburgu.


- Ovaj događaj zasigurno ne doprinosi smanjenju tenzija i ponovnom uspostavljanju dijaloga u Briselu o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, koji je zbog serije jednostranih mera vlasti u Prištini prekinut. Ambasada smatra, s tim u vezi, ovaj incident kao dalju provokaciju i dovođenje u opašnost diplomatskih predstavnmištva Srbije, što je suprotno Bečkoj konvenciji o diplomatsko-konzularnim odnosima - navodi se u noti.

Državni sekretar u Ministarstvu inostranih poslova Srbije Ivica Tončev zadužen za bezbednost i kontrolu diplomatsko-konzularnih predstavništava u svetu, hitno je otputovao u Beč kako bi se na licu mesta upoznao sa situacijom na terenu.
Foto: Informer.rs

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
kiki

04.03.2019 10:57

Siptarsko divljastvo se siri

sara

04.03.2019 10:59

Tako su mali i nemocni.

rada

04.03.2019 11:00

ovo dakuzeju koliko su bespomocni.

mimi

04.03.2019 11:53

e sad da vidimo dali ce da ih nadju ,a znamo da mogu