Vesić o izborima: Vrh SNS je za, ali predsednik odlučuje

Autor: Tanjug

Vesti

03.03.2019

23:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Rukovodstvo SNS se zalaže za parlamentarne izbore, jer mislimo da ćemo ostvariti odličan rezultat, a da li će izbori biti raspisani zavisi od predsednika, koji na predlog premijera raspušta skupštinu", izjavio je član Predsedništva SNS Goran Vesić.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Goran Vesić

- Predsednik će doneti odluku zavisno do ekonomske situacije i rešavanja kosovskog pitanja. Za mesec dana ulazimo u godinu pred izbore, tako da kada god budu bili raspisani, 12 meseci ili dva meseca pre poslednjeg ternina, oni će biti redovni paralamentarni izbori - rekao je Vesić za Blic.

On podseća da će se naredni izbori održati pod istim uslovima i pravilima koji su važili i od 2012. 

- I tu se ništa nije promenilo i ne vidim ni jedan razlog za bojkot izbora. Za razliku od Tadića, mi ne menjamo izborne uslove - kazao je funkcioner SNS.

Oni što najavljuje bojkot, kaže Vesić, odavno su već u bojkotu.

- Prošlog decembra bojkotovali su izbore u tri od četiri opštine. Kao da su bili različiti izborni uslovi u tim opštinama. Nego nisu uspeli da sakupe dovoljan broj kandidata ni potpisa. Plaše se izbora kao đavo krsta - rekao je Vesić.

 

 

On je naveo da ne vidi razlog za proteste, kao što ne vidi nijedan opravdan zahtev.

- Traže da predsednik Vučić podnese ostavku, a neće izbore koji im se nude. Ako misle da su većina treba da izađu, pa da pobede ako ih narod hoće. Ali znaju oni da bi na tim izborima izgubili i zato ih neće - kazao je Vesić.

Prema njegovim rečima, ima tu i građana koji imaju i opravdane razloge za nezadovoljstvo, ali ih zloupotrebljavaju Dragan Ðilas ili Vuk Jeremić, koji bi nekako da se preko njih dokopaju vlasti.

- A šta znaju pokazali su dok su vladali i zato gube na svim izborima - rekao je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nikolina

04.03.2019 08:52

I vecina gradjana je za izbore ali ispostovace odluku predsednika. On je ipak upuceniji u stanje u drzavi i zna sta je prioritet.