Ištvan Pastor najavljuje: Zajedniča sednica srpske i mađarske vlade do kraja marta

Autor: Tanjug

Vesti

03.03.2019

23:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Do kraja marta, a peti put od 2014. godine, članovi vlada Srbije i Mađarske naći će se za istim stolom kako bi na zajedničkoj sednici dali dodatni impuls veoma dobroj bilateralnoj saradnji", kaže Ištvan Pastor, predsednik Skupštine AP Vojvodine i lider Saveza vojvođanskih Mađara.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Ištvan Pastor

Zasedanje će, kako kaže, voditi premijeri Ana Brnabić i Viktor Orban, očekuje se i učešće predsednika Aleksandra Vučića, a planirano je da sednica bude u Vojvodini.

Pastor za "Novosti" kaže da očekuje da će se postići niz dogovora u privrednoj saradnji, razvoju infrastrukture, energetici...

- Bilo bi bitno u ovom momentu i da se postigne dogovor o produženju rada barem dva granična prelaza koji su blizu Horgoša, a koji bi radili non-stop. To bi smanjilo ogromne redove na ulasku i izlasku iz Mađarske u Srbiju - kaže Pastor.

Na pitanje kako gleda na mogućnost vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji, Pastor smatra da za to ne postoji nijedan razlog, gledano sa aspekta postojanja većine, odlučivanja.

 

 

- Mislim da bi nam bilo veoma važno da normalno radimo u narednih godinu dana. Izgubili bismo puno vremena ulaskom u vanredne izbore - navodi on.

Upitan kako tumači protestne šetnje opozicije i istovremenu najavu bojkota eventualnih izbora, Pastor ocenjuje da je to velika kontradiktornost.

- Bojkotovati znači izbegavati da se stane na vagu birača i izmeri koliko ste u ovom trenutku ''teški''. Pitanje izbornih pravila je evergrin tema koja je uvek podloga za opoziciono politizovanje. Proizilazi da su dobra ona izborna pravila koja bi nekom garantovala pobedu, a takva ne postoje jer ishod izbora u manjoj meri opredeljuju pravila, a u većoj meri sadržina političke poruke - zaključuje Pastor. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading