Rastali se, pa se ponovo sastavljaju! Demokrate izglasale: Krećemo u ujedinjenje

Autor: Tanjug

Vesti

03.03.2019

17:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Gotovo jednoglasno na redovnoj sednici Glavnog odbora podržana je incijativa za pokretanje procesa ujedinjenja i stvaranja velike Demokratske stranke", saopštio je DS.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Zoran Lutovac

Glasanju je prethodilo izlaganje predsednika Demokratske stranke dr Zorana Lutovca koji je naznačio magistralne pravce daljeg delovanja, naglašavajući da ujedinjenje progresivnih, demokratskih stranaka izvire iz zahteva koji su se čuli i na građanskim protestima, a i daju impuls reafirmaciji ideje koju demokrate nisu napuštale.

- Ovoj ideji je došlo vreme, i ranije su činjeni pokušaji, ali sada nam uslovi nalažu istorijsku zrelost i odlučnost, zajedništvo i borbu za stabilnu državu i institucije u punom demokratskom kapacitetu - podvukao je dr Lutovac, posebno naglašavaući da nije reč o personalnoj uniji i kadrovskoj kombinatorici, da se ne radi o imenima, već o programu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Željko

03.03.2019 18:32

Smejurija. Ujediniće se DS koji ima 80 članova, sa Tadićevom strankom koja ima 4 člana i strankom Zokija Bunde koji je jedini član svoje stranke.