(FOTO) NI ZA MRTVE NE HAJU! Šiptari polomili srpske spomenike na Zadušnice!

Autor: Informer.rs

Vesti

03.03.2019

12:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbi sa Kosova i Metohije juče su išli na pravoslavno groblje kako bi obeležili Zadušnice. Tamo su zatekli prizor koji će vam naterati suze na oči. Grobovi naših braća i sestara bili su oskrnavljeni.

RepublikaFoto: youtube.com/ RTV Krusevac
Ilustracija

Nekoliko stotina Srba iz severnog dela Kosovske Mitrovice posetilo je grobove svojih najmilijih. Stigli su autobusima u pratnji Kosovske policijske. Zatekli porušene spomenike koje Albanci skrnave iznova i iznova.

Podsetimo, oko 400 srpskih pravoslavnih grobalja na Kosovu uništili su albanski teroristi od 1999. godine, a ove fotografije su dokaz da nisu prestali to da rade do danas:

 

 

- Osećanja su mi pomešana. Volim da dođem i obiđem grobove svojih najmilijih ali uvek kada dođemo, nešto novo je polomljeno - rekla je Slavica Jargić za TV Most.

 

 

Groblje je zaraslo u korov, a sve se više uočavaju prazni grobovi, prenosi RTV KiM, navodeći da Srbi koji su se iselili iz Prištine iz godine u godinu prenose posmrtne ostatke svojih članova porodice koji su tu bili sahranjeni.

 

 

- Apelujem i ovom prilikom na članove porodica da ne odnose ostatke svojih srodnika, svojih bližnjih sa groblja, zato što to nije njihova želja. Njihova želja je da oni počivaju ovde na ovoj zemlji - rekao je Mitrović, prenosi RTK2.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading