Albanci sve agresivniji prema Srbima na Kosovu: Evo šta je Đurić poručio belgijskom ambasadoru

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

28.02.2019

15:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić razgovarao je danas sa ambasadorom Belgije u Srbiji Kunradom Adamom i istakao da je srpski narod na Kosovu i Metohiji zabrinut i revoltiran zbog činjenice da Priština istrajava u svojoj sve agresivnijoj politici

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Marko Đurić

Ðurić, koji je ambasadora informisao o političkoj i bezbednosnoj situaciji u našoj južnoj pokrajini, konstatovao je i da države članice Evropske unije nedovoljno pažnje poklanjaju činjenici da Priština serijom anticivilizacijskih i provokativnih postupaka čitav region gura u pravcu destabilizacije, saopštila je Kancelarija za KiM. 

Prema njegovim rečima, u interesu mira i stabilnosti čitavog kontinenta, na Prištinu je neophodno izvršiti još odlučniji pritisak, kako bi se, ne samo formalno, već i suštinski vratila dijalogu kao jedinom racionalnom sredstvu za rešavanje nesuglasica. 

Srbija je, kako je podsetio, dosledno i iskreno bila opredeljena za pronalaženje prostora za srpsko-albansko pomirenje, međutim činjenica da neodgovorno igranje sa teško uspostavljenim mirom Prištini prolazi nekažnjeno, i da pojedine države EU čak podržavaju antievropsku praksu albanskih političkih lidera, pokreće pitanje da li je konstruktivnost Beograda bila pravi pristup.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
maja

28.02.2019 15:53

Jadan nas narod, kakvu torturu trpi od strane Albanaca.

Alhemičar

28.02.2019 15:57

I treba svi da se upoznaju kakvo su zlo šiptari, i da ih pitao u lice otvoreno, da li ovo podržavate.

Verica

28.02.2019 16:20

Srbi na Kosovu zabrinuti i revoltirani zbog agresivne politike Pristine.

Maja

28.02.2019 16:24

Bravo Djuricu!