VUČIĆ U LEBANU: Ne pada mi na pamet ni da čitam, ni da odgovaram Pacoliju

Autor: Republika

Vesti

28.02.2019

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da "mu ne pada na pamet" ni da čita ni da odgovara na otvoreno pismo koje je dobio od kosovskog ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija, kao ni na druga pisma koja od političara dobija iz Beograda.

RepublikaFoto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić

U izjavi novinarima u Lebanu, Vučić je rekao da mu svakodnevno stiže mnogo pisama od ljudi i da se on koncentriše na to da njima odgovori. 

- A političarima da odgovoram, i iz Beograda i iz Prištine, ne pada mi na pamet. Ni da ih čitam ni da im pišem. Nisu oni meni pisali da ih ja čitam nego su prvo poslali svima drugima da ih pročitaju... - rekao je Vučić povodom pisma Pacolija u kojem ga je on pozvao da prizna nezavisnost Kosova kao "države koja počiva na slobodi, demokratiji i blagostanju".

On je rekao da Pacoliju ne želi da odgovori, a i da ne zna šta bi odgovorio "da sebi ne ispade smešan". "A za velikosrbe koji mi drže patriotske pridike da kažem - nije srpstvo koliko ćete da vičete i arlaučete nego kakav je rezultat na kraju.

Naš narod na Kosovu i Metohiji ne možete da slažete. I zato oni koji protiv nas organizuju skupove na Kosovu ne mogu da skupe više od 30 ljudi. A mi smo danas u Bojniku i Vlasotincu imali više nego oni u svim drugim gradovima, van Beograda. Pa i slično kao u Beogradu", rekao je on. 

Komentarišući izjavu jednog od lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa da ne želi da odgovara na pitanje medija bliskih vlastima, Vučić je rekao da je reč o bahatosti i osionosti koja dovoljno govori "kako je bilo i kako bi oni želeli da naprave da bude". "Ali narodna volja nije takva da bi se ta dugotrajna nesreća u bilo kojem obliku ponovila", rekao je on.

Vučić je rekao da nema sumnje da je Djilas postao "multimilioner i milijarder" tek posle dolaska na vlast a da su priče da je novac zaradio u Češkoj "priče za malu decu".

- Tek mu je dolazak na vlast doneo pola milijarde evra u prihodima za pet godina, u četiri kompanije. To su zvanični podaci - rekao je on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Ana

28.02.2019 14:38

Predsednik Vucic ne trosi energiju na nevazne stvari.

lana

28.02.2019 15:50

Pacoli je totalno nebitan i ne vredi na njega trositi vreme.

mimi

28.02.2019 16:17

e a medvedja srpska skoz ,vise i nema suptara,njih boli sijarinska banja,mnogo sipci vole da se tamo kupaju

Maja

28.02.2019 16:26

Tako je predsednice