(FOTO) Vučić u školskoj klupi na času srpskog sa đacima

Autor: Tanjug

Vesti

28.02.2019

10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić nastavio je danas kampanju "Budućnost Srbije" posetom Jablaničkog okruga, gde je prvo obišao rekonstruisanu Osnovnu školu "Siniša Janić".

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić u Vlasotincu

Vučića su ispred škole, koja je danas nakon višemesečnih radova primila učenike, sačekao veliki broj meštana, đaci i nastavnici, kao i direktor škole Goran Mitić, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović i načelnik jablaničkog okruga Miloš Ćirić.

Predsednik je obišao lokaciju na kojoj će uskoro početi gradnja fiskulturne sale, za koju su sredstva u iznosu od 71,2 miliona dinara obezbedili Ministarstvo privrede i opština Vlasotince.

Radove na rekonstrukciji škole vredne 87,5 miliona dinara finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.

Škola je prvi put rekonstruisana posle 37 godina.

Ovu školsku ustanovu pohađa 704 učenika - u matičnoj školi i u isturenim odeljenjima u Orašju, Ladovici i Jastrepcu.

Vučić na času srpskog

Vučić je nakratko prisustvovao času srpskog jezika jednog odeljenja drugog razreda, a deca su mu u znak dobrodošlice izrecitovala nekoliko pesama i to na lokalnom dijalektu, što je Vučića i sve pristune oduševilo.

Potvrdili su da im je u obnovljenoj školi toplije i lepše, a na Vučićevo pitanje da li im još nešto treba, rekli su da im nedostaje još samo pano i nova kanta.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije

Vučić se podsetio i svojih školskih dana, a dečačima koji su mu otkrili da vole i treniraju fudbal, poželeo je da budu dobri fudbaleri, ali i da ne "batale" knjigu.

Vučić je ispred škole porazgovarao i sa meštanima a jedan od njih mu je rekao:

"Ti si mnogo ''sekirljiv'' čovek, nemoj toliko da se brineš, mi smo tu i sve ćemo da završimo."

Vučić mu se zahvalio na brizi, ali i dodao: "Ali, kakav bih ja to čovek bio kada se ne bih nervirao kad je nešto loše, a radovao kada je nešto dobro."

Zgrada škole sazidana je 1927. godine, a dograđena je 1981. kada je i poslednji put rekonstruisana, pre sadašnjih radova.

Opština Vlasotince realizovana je u 2018. godini oko 50 projekata, uglavnom infrastrukturnih čija je ukupna vrednost 1,8 miliona dinara.

U narednom periodu opština planira obnovu svih lokalnih puteva u vrednosti od oko 100 miliona dinara, izradu projekta za proširenje i opremanje radne zone, izgradnju obilaznice oko Vlasotinca na državnom putu Leskovac - Pirot.

Takođe, u planu je i izgradnja kanalizacione mreže u 13 seoskih naselja, sa minipostrojenjima za preradu otpadnih voda u vrednosti od 1,5 milijardi dinara.

Zatim rekonstrukcija postrojenja za preradu pijaće vode i otpadnih voda, rekonstrukcija trga u centru Vlasotinca i druga faza radova na zgradi Gimnazije i srednje Tehničke škole, kao i na Domu zdravlja.

Vučić je kampanju "Budućnost Srbije" započeo obilaskom Pčinjskog okruga, 7. februara, a u međuvremenu je posetio i Južnobanatski, Mačvanski, Raški okrug i Rasinski okrug.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Tifani Rok

28.02.2019 11:20

Svaka čast!

dušan

28.02.2019 11:21

Treba da je sramota svakog ko je bio na vlasti. 37 godina da niko ne uloži dinar u školu, a zalažete se za dobro Srbije. Bravo Vučiću.

vuk

28.02.2019 11:28

Dečica su preslatka.

Kristina

28.02.2019 11:35

Predsednik se setio svojih skolskih dana.