Zločinac gusla po starom! Haradinaj: Prvo priznanje i sporazim, pa ukidanje taksi

Autor: Tanjug

Vesti

27.02.2019

19:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, saopštio je večeras da je američkoj delegaciji preneo stav da je Priština spremna za pravno obavezujući sporazum koji bi podrazumevao međusobnom priznavanje bez promene granica.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

- Na sastanku sa visokim predstavnicima Saveta za nacionalnu bezbednost SAD Džonom Eratom i Bredom Berklijem, zajedno sa predsednikom naše zemlje, naglasio sam da se Republika Kosovo nepovratno angažuje na jačanju demokratije i njenih institucija. Kosovo je spremno za pravno obavezujući sporazum koji rezultira uzajamnim priznavanjem na postojećim granicama od 17. februara 2008. godine - napisao je Haradinaj na fejsbuku nakon sastanka sa američkom delegacijom. 

On je naveo i da je Kosovo spremno da preuzme "prava i obaveze" članstva u NATO-u, Ujedinjenim nacijama, EU i drugim međunarodnim organizacijama. 

Napisao je i da je Kosovo posvećeno slobodnoj trgovini u regionu zapadnog Balkana, a da će "sveobuhvatni zakonski obavezujući sporazum uključivati i regulaciju poglavlja o slobodnoj trgovini između Kosova i Srbije".

To praktično znači da Haradinaj nije promenio stav o nametnutim taksama na srpsku robu dok Beograd ne prizna jednostarano proglasenu nezavisanost Kosova.

Haradinaj dodaje i da ostaju verni stalnom prijateljstvu i usklađivanju politike sa Sjedinjenim Američkim Državama.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Ivan

27.02.2019 19:55

Ako Haradinaj misli da nastavkom ovakve politike može nešto da postigne, silno se vara.

momo

27.02.2019 20:38

Neko mora da zaustavi ovog čoveka

Una

27.02.2019 20:49

Da li će ovaj prestati sa ucenama?

Nikola

27.02.2019 20:51

Da se licno pitam i da treba da pregovaram sa ovim zlocincem rekao bih NIKAD. Zaista posle svega sto je cinio i sto cini i sada.. nemam nista da mu kazem a kamoli da ga gledam i poverujem u ono sto bi rekao