Premijerka objasnila: Blerov institut savetuje "pro bono"

Autor: Tanjug

Vesti

27.02.2019

18:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić izjavila je večeras da se za usluge Instituta Tonija Blera, koji savetuje vladu, ne izdvaja ni dinar iz budžeta.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ana Brnabić

- To je deo njihovih neprofitnih aktivnosti, dakle pro bono. Zašto Institut Tonija Blera ima ovakve neprofitne aktivnosti koje se ne odnose samo na Srbiju, nego na još neke zemlje, morate da pitate Institut. Ne mogu ja da govorim o njihovoj strateškoj politici - rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara.

Brnabić je zahvalila tom institutu na svemu što rade i podršci koju, kako kaže, pružaju pre svega njenom kabinetu.

- To radimo i sa UNDP i mislim da tu imamo rezultate - rekla je predsednica vlade.

Na insistiranje novinara da kaže ko plaća taj Institut, Brnabić je odgovorila da "kada neko ima pro bono aktivnosti, znači da ne dobijaju novac".

- Ne znam zašto ste uvereni da ako neko radi pro bono da mu neko drugi daje novac. Pa ja sam radila tako. Imala sam posao, ali sam radila pro bono, pomagala sam NALED-u. Niko mi to nije plaćao. Nije mi plaćao NALED, što ne znači da me je plaćao neko treći - rekla je Brnabić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading