Haradinaj o potencijalnoj Tačijevoj ostavci: Ne znam šta je hteo da kaže

Autor: Tanjug

Vesti

26.02.2019

16:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer privremenh prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj izjavio je danas da tzv. kosovski Ustav ne dozvljava teritorijalne prohteve.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

Haradinaj je to rekao ragujući na izjavu predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija da će podneti ostavku ili raspisati referendum ako parlament ne potvrdi sporazum o pripajanju tri opštine juga centralne Srbije Kosovu.

Ne zna, kazao je, šta je Tači mislio kada je najavio svoju ostavku, ali kosovski Ustav ne može polagati pravo na, kako je rekao, "teritoriju druge zemlje", prenela je GazetaExpres.

- Ne znam u kom kontekstu je predsednik govorio o pripajanju Doline, ali naš ustav ne dopušta polaganje prava na teritorije drugih zemalja, niti možemo ponuditi teritoriju u zamenu za priznanje kosovske nezavisnosti od Srbije - rekao je Haradinaj novinarima nakon sednice vlade.

Ako, kako je rekao, Priština bude primorana da se odrekne dela teritorije da i dobila priznanje nezavisnosti, za to nam onda nije potreban sporazum.

Tači se zalaže za sporazum Beogradai Prištine koji bi podrazumevao pripajanje tri opštine juga centralne Srbije Kosovu. Reč je o opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
sasa

26.02.2019 16:59

To mu je najpametnije da da ostavku.

sindarela

26.02.2019 17:15

Na cemu li su ovi zlocinci?!

nikola

26.02.2019 17:17

Udario tuk na luk.Haradinaj se pravi fin,bacio oko na predsednicku fotelju.Bice ovde igranke.

Olga

26.02.2019 18:26

Najbolje je kompromisno rešenje.