Šešelj o izjavama američkog ambasadora: Skota proterati iz zemlje

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

23.02.2019

22:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef SRS Vojislav Šešelj kaže da bi Beograd trebalo da otkaže gostoprimstvo američkom ambasadoru Kajlu Skotu i protera ga iz zemlje!

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Vojislav Šešelj

Komentarišući Skotovu izjavu da je Srbija na pogrešnoj strani istorije zbog podrške aktuelnom predsedniku Venecuele Nikolasu Maduru, Šešelj u izjavi za Informer kaže da to predstavlja najgrublje kršenje diplomatske prakse i direktno mešanje u unutrašnje stvari suverene i nezavisne države.

Prema njegovim rečima, Skot nema pravo da bilo kome određuje koga će da podrži i sa kojim državama će imati dobre diplomatske odnose.

Šešelj ističe da je Skotova reakcija na nedavnu zvaničnu posetu venecuelanskog zamenika šefa diplomatije Srbiji u najmanju ruku neprimerena.

- Zgrožen sam! Skotova izjava predstavlja grubo kršenje dobre diplomatske prakse i direktno mešanje u unutrašnje stvari jedne suverene i nezavisne zemlje. Skotu bi trebalo otkazati gostoprimstvo i proglasiti ga personom non grata. Ko je on da određuje da li je neko na pravoj ili pogrešnoj strani istorije?! - pita Šešelj, dodajući da je Srbija uvek na pravoj strani kada se suprotstavlja američkoj dominaciji i hegemonizmu.

- Amerikanci su pokazali kakve su im namere kada su nas bombardovali 1999. godine. To, kao i ranija bombardovanja Republike Srpske, nikada im nećemo zaboraviti. Srbija će uvek biti uz Venecuelu i njen narod, a protiv američke agresije, kao što je bila uz vijetnamski narod tokom rata u Vijetnamu - ističe Šešelj.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading