Stefanović: Đilas i Jeremić pričaju da je Srbija odgovorna za ratove, a glume patriote

Autor: Tanjug

Vesti

23.02.2019

20:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Srbije i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović izjavio je danas da političari iz opozicionog Saveza za Srbiju van zemlje pričaju kako je Srbija odgovorna za sve ratove, a kada se vrate onda "glume" velike patriote.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Nebojša Stefanović

On je novinarima u Batrovcima rekao da mu je zastrašujuće da neko prebacuje krivicu na srpski narod kao što je to, kako kaže, Vuk Jeremić nedavno uradio u BiH gde je rekao da je Srbija bila kriva za sve ratove.

- Jedno pričaju kada odu u te zemlje, a u Srbiji glume velike patriote. Ne znam šta im je cilj, ali je nedgovorno zbog budućnosti Srbije da o svojoj zemlji govore da je odgovorna za ratne zločine, pogotovo što to nema veze sa istinom - rekao je Stefanović.

RepublikaFoto: Republika

Kako kaže, ne razume njihovu politiku, jer se oni ne bave odgovorima na pitanja kako će narod sutra živeti, šta će se graditi…

- Mene je šokirala izjava lidera Saveza za Srbiju kroz usta Milojka Pantića da je jedini razlog što su Albanci odlučili da se otcepe bilo to što su Srbi krenuli u etničko čišćenje. Bio sam šokiran, naročito jer sam na čelu Ministarstva čiji su pripadnici stradali od šiptarskih terorista na KiM - rekao je Stefanović.

 

 

Kaže da je ponekad veoma iznenađen šta može sve da čuje od lidera SzS i onih koji govore u njihovo ime, budući da je, dodaje, svima jasno da iza protesta stoje upravo oni.

- Besmisleno je da govorimo o nekoj priči da su to neki protesti koji nemaju veze s Đilasom, Jeremićem, Obradovićem, samo što oni igraju neke svoje uloge - dodao je Stefanović.

Dodao je i da Jeremić i Đilas idu u zemlje Evropske unije i "kukaju", a s druge strane, ne smeju da kažu hoće li ili neće u Evropsku uniju da im se, kako kaže, Boško Obradović ne bi otgrao kontroli, koji, s druge strane, pak ne sme da se izjasni o nekim drugim temama koje mogu da odbiju one koji podržavaju ?ilasa ili Jeremića.

RepublikaFoto: Srpski telegraf/Tanjug/fotomontaža

- Kada je reč o poslednjoj poseti, potvrdili su da su bili u Berlinu, ali nisu mogli ništa da kažu. To znači da, ili nije bio neko značajan u hijerarhiji te zemlje, ili su se sastali s nekim s kim ne bi smelo da se sastaju - rekao je Stefanović i podsetio da su ?ilas i Jeremić nedavno govorii loše o Srbiji u Briselu.

Pomenuo je i da su pripadnici bivše vlasti obišli sve zemlje sveta, odsedali u luksuznim hotelima, a sve o trošku građana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Tresimesi1

23.02.2019 21:38

Izdajice po svaku cenu hoće narodu da se smuče za sva vremena.Ako možda je i tako bolje.

Fiko Halimić

24.02.2019 06:21

@Tresimesi1 - Tresimesi1:Oni su se toliko smučili sa svojim lažima da je to prevršilo svaku meru.

sasa

23.02.2019 21:38

Oni samo glume pa i u tome nisu dobri

sasa

23.02.2019 21:39

Ma kakve patriote pa ni to ne umeju da glume