Novi protest opozicije u Beogradu

Autor: Tanjug

Vesti

23.02.2019

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beogradu je i večeras održan protest, na kojem su građani ponovo pozivani da potpišu dokument dela opozicije okupljen oko Saveza za Srbiju, "sporazum s narodom".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Nakon okupljanja kod Filozofskog fakulteta, protestna kolona išla je izmenjenom maršrutom, Uzun Mirkovom, Pariskom, Ulicom Kneza Sime Markovica, Pop Lukinom, Brankovom, kroz Terazijski tunel, koji su učesnici izlepili plakatima sa ranijim izjavama predsednika Srbije, potom Svetogorskom do Takovske, pored zgrade RTS-a i Skupštine Srbije, a završen je kod REM-a. 

U Terazijskom tunelu i kod RTS paljene su baklje, a kod Skupštine Srbije bili su štandovi na kojima su učesnici mogli da potpisuju "sporazum s narodom".

Kod zgrade skupštine su transparente razvili i neki odbornici lokalnih skupština i poslanici koji ne učestvuju na plenarnim sednicama skupština, a sa njima je bio lider Dveri Boško Obradović.

Na početku skupa, okupljenima se obratio predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Rade Panić, koji je rekao da nisu zadovoljni statusom i položajem svojih članova, te zatražio ostavku ministra zdravlja Zlatibora Lončara, jer, kako tvrdi Panić, nisu poštovane medicinske procedure prilikom nedavne posete predsednika Srbije Institutu za majku i dete.


Dragana Rakić govorila je u ime "asocijacije slobodnih odbornika", koji će, kako je rekla, bojkotovati rad lokalnih skupština, ali, kako kaže, neće prestati da se bore za interes građana.

Profersor Žarko Trebješanin ukazao je da se ne treba baviti pitanjem ko će zameniti Aleksandra Vučića na vlasti, već kako napraviti uređen sistem i uređenu državu. 

Prvi protest u Beogradu održan je početkom decembra, posle napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića, u Kruševcu 23. novembra. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Maja

23.02.2019 19:53

Od opozicionih cirkuzanata se nista normalno,ne moze ocekivati.Primitivni ljudi,koji se ponasaju kao da je ovo srednje vek,nece vladati Srbijom.Dosta je gradjanima,parazita koji su godinama krali,od gradjana Srbije.

ana

23.02.2019 20:04

Bolje neka paze sta potpisuju,ko zna kakve mucke su u pitanju

sasa

23.02.2019 20:15

Sve su to neradnici koji nemaju sta da rade

caca

23.02.2019 20:17

Prijao im je svez vazzduh