KAO ROGOVI U VREĆI: Mustafa optužuje Tačija da trguje sa Mogerinijevom i Vučićem

Autor: Tanjug

Vesti

23.02.2019

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši kosovski premijer i lider DSK Isa Mustafa izjavio je da je za tu stranku potpuno neprihvatljivo da se u Briselu otvori pitanje promene granica.

RepublikaFoto: youtube.com/Al Jazeera Balkans
Tači, Mogerini i Vučić

On je optužio predsednika privremenih kosovskih institucija Hašima Tačija da je sklopio neki dogovor s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini.

- Tači je verovatno stupio u neki aranžman s Mogerinijevom i sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem. Ali mislim da je to potpuno neodgovorno i potpuno neprihvatljivo za DSK. Uveren sam da ako otvorimo pitanje granice, time otvaramo i pitanje statusa, pitanje državnosti Kosova, i onda se to pitanje ne može okončati - rekao je Mustafa, prenosi prištinska Gazetablic. 

Kako je rekao, Beograd će Prištinu dovesti do toga da se odrekne Deklaracije o nezavisnosti

- Mi ne možemo prisiliti Ameriku da opet bombarduje Srbiju jer nas je Srbija izdala tokom pregovora, što je nas dovela do toga da se odreknemo državnosti - rekao je Mustafa i dodao da je apsurdno napraviti sporazum o promeni granica, znajući da će Federika Mogerini okončati svoj mandat u maju ove godine. 


Kako je rekao, Priština bi trebalo da ima jake garancije za sporazum, ali da ni u kom slučaju ne sme da misli da menja ili koriguje granice.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
de torkameda

23.02.2019 13:40

I oni ce poceti da pucaju,a tu je i Hag!

Nadica

23.02.2019 13:44

To je nesto sto nama ide u prilog i sto ce utiicati na sveukupna desavanja.

Glasinac

23.02.2019 13:56

Sve je to obična bagra.I Tači i Haradinaj treba da idu u zatvor, a ne da se igraju sa ljudskim sudminama.

Miki

23.02.2019 14:00

Albanci nemaju zajednicku politiku oko Kosova, jedino u cemu se slazu je da ono postane nezavisno, ali nisu jedinstveni kako do toga doci.