Nervoza Prištine podriva nove napade na Srbe: Dvanaestočlana porodica ostala bez stoke i automobila!

Autor: Tanjug

Vesti

23.02.2019

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stranka kosovskih Srba Srpska lista optužila je danas zvaničnike vlasti u Prištini da njihovo podizanje tenzija i nervoza, "nažalost, podgreva i etničku netrpeljivost na Kosovu i Metohiji, čiji su rezultat sve češći napadi na Srbe i njihovu imovinu".

RepublikaFoto: Tanjug/Zoran Žestić
Marko Đurić i Goran Rakić

U saopštenju Srpske liste navodi se da je ponovo, drugi put od 1999, sinoć u selu Vidanja pokradena dvanaestočlana porodica Milije Vulićevića, kojoj je pored krupne stoke ukraden i porodični autombil.

Ta stanka je pozvala i međunarodne i lokalne institucije da najhitnije zaštite Srbe, posebno u Metohiji, a odgovorne privedu pravdi.


"Ovakvi napadi moraju naići na najoštriju osudu svih zvaničnika čime bi se jasno pokazala namera za suživotom i mirom među narodima", ističe se u saopštenju Srpske liste.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
Jelena

23.02.2019 12:19

Srbi na Kosovu decenijama žive u getu, nebezbedni i nezaštićeni. Srbija se bori da pomogne, ali Albanci na sve načine onemogućavaju da Srbija više pomogne svom narodu. Ovo je još jedan od dokaza da je cilj Albanaca Kosovo bez Srba.

Maja

23.02.2019 12:25

Gde je sada Kfor da stiti imovinu Srba

nikola

23.02.2019 13:19

Albanskom divljastvu mora doci kraj.

Kosmajac

23.02.2019 13:20

Postali su sve ucestaliji, to im ne sme poci za rukom.