Američka ambasada o novodima nemačkog lista o KiM: Bilo bi dobro da sporazum bude potpisan 2019

Autor: b92.net, Republika

Vesti

22.02.2019

23:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"SAD bi bile zadovoljne ako bi sveobuhvatni sporazum Srbije i Kosova bio potpisan u 2019 , ali ne propisuju i neće propisivati kako rešenje treba da izgleda". To je saopštila američka ambasada u Beogradu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Ambasador Kajl Skot

- SAD bi bile zadovoljne da vide sveobuhvatni sporazum potpisan u 2019. godini, ali dijalog prvo mora biti nastavljen da bi se to desilo. SAD ne propisuju i neće propisivati kako rešenje treba da izgleda, ali veruju da ono mora da bude primenjivo i na Kosovu i u Srbiji i da mora da doprinese dugoročnoj stabilnosti regiona - stoji u pisanom odgovoru iz američke ambasade, na pitanje da prokomentarišu navode da su EU i SAD spremne da prihvate razmenu teritorija između Srbije i Kosova. 

Ambasada SAD je navela i da je "na liderima i njihovim timovima da nastave pregovore pod okriljem EU da istraže šta je moguće i da transparentno komuniciraju sa svojim građanima". 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading