Haradinaj daje sve mekše izjave: Ako odlučimo da ukinemo takse, ukinućemo ih

Autor: Tanjug

Vesti

22.02.2019

17:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Sada idemo u završnu fazu dijaloga sa Beogradom i priznanje je u toku, jer je to na dobrobit svih u regionu, ali nama se postavljaju uslovi, a u dijalog se ne ulazi sa uslovima", izjavio je danas kosovski premijer Ramuš Haradinaj.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

On je naveo da se o odluci o taksama na robu iz Srbije može raspravljati unutar koalicije i dodao da je tu odluku donela vlada i da je treba poštovati. 

- Možemo nastaviti razgovore, ali odluka se poštuje jer je to odluka vlade. Ako rešimo da ih ukinemo, sutra ćemo ih ukinuti - kazao je Haradinaj nakon posete opštini Mamuša, a prenosi Koha.net.

Haradinaj je naveo i da su uvedene takse imale pozitivan uticaj na privredu i proizvodnju na Kosovu, a da su povećane carinske i policijske kontrole da bi se, kako kaže, sprečilo krijumčarenje robe. 


Koha.net prenosi i da je naloženo tržišnoj inspekciji da sarađuje s opšinskim inspektoratima radi što efikasnije provere dokumentacije za proizvode koji stižu iz Srbije i BIH.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading