Zdravlje na proveru: Pripadnici policijske brigade na preventivnim lekarskim kontrolama

Autor: Republika

Vesti

22.02.2019

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović prisustvovao je akciji "Preventivni dan zdravlja“ u okviru koje su pripadnici Policijske brigade PU za grad Beograd imali preventivne lekarske kontrole. Ovo je akcija koja je pokrenuta na inicijativu ministra Stefanovića, a koja će biti sprovedena u svim policijskim upravama i stanicama u Srbiji.

RepublikaFoto: MUP Srbije
akcija "Preventivni dan zdravlja"

Pregled se sastoji iz dve faze - u prvoj psiholozi Ministarstva unutrašnjih poslova drže predavanje na temu "Životne krize i sistemi podrške“, dok je druga faza usmerena na fizičko zdravlje zaposlenih koji će, između ostalog, moći da provere krvni pristisak, šećer u krvi, puls, ali i da porazgovaraju sa lekarima o eventualnim zdravstvenim problemima.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova započelo je preventivne preglede za sve svoje zaposlene. Naš zadatak je da naši zaposleni budu zdravi, bezbedni i da im pružimo svu moguću zaštitu i time pokažemo da vodimo računa o njihovom zdravlju i da brinemo o ljudima čiji svakodnevni rad garantuje bezbednost naše zemlje - istakao je Stefanović. 

RepublikaFoto: MUP Srbije

Ministar je najavio da će se ova akcija sprovoditi u svim policijskim upravama i stanicama u Srbiji.  

- Važno nam je da policijski i drugi službenici Ministarstva imaju stalnu lekarsku brigu i nadzor i da mogu da obave kontrole i provere nivo šećera u krvi, izmere krvni pritisak, ali i sve druge preglede značajne za njihovo zdravlje - naveo je Stefanović. 

Prema rečima ministra, bitan segment je i psihološka prevencija, u okviru koje kolege iz Odeljenja za psihološku delatnost kroz razgovor policijskim službenicima naglašavaju da uvek mogu da računaju na podršku Ministarstva  i kolega. 

RepublikaFoto: MUP Srbije

- Važno nam je da svi ljudi u Ministarstvu znaju da imaju tim ljudi, ne samo iz Odeljenja za prevenciju, već iz čitavog Ministarstva, na koji mogu da se oslone i koji mogu da im pomognu i u teškim životnim trenucima koji nemaju veze sa poslom, ali i u svakodnevnom stresu koji policijski posao nosi - poručio je ministar Stefanović. 

Inače, rezultati zdravstvenih pregleda biće predočeni isključivo policijskim službenicima i neće se koristiti u bilo kakve druge svrhe.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading