Lekare i sestre očekuje ozbiljno povećanje plata

Autor: Tanjug

Vesti

22.02.2019

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić nastavio je danas kampanju "Budućnost Srbije" obilaskom Raškog okruga, a prva tačka je Vrnjačka Banja, u kojoj je posetio Dom zdravlja "Dr Nikola DŽamić".

RepublikaFoto: Tanjug
Dom zdravlja "Dr Nikola Džamić"

Vučić je obećao medicinskim sestrama i lekarima da će plate ove godine biti znatno uvećane.

- Polako, vas sestre i lekare motivišemo da ostanete u Srbiji, da budete nešto zadovoljniji - rekao predsednik, zahvalivši zaposlenima na doceku i fotografisao se s njima.


Njega su, ispred Doma zdravlja, dočekali ministar zdravlja Zlatibor Lončar, načelnik Raškog okruga Nebojša Simović, predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Ðurović, direktorka Vesna Malićanin i zaposleni u toj ustanovi, kao i građani koji su, kao i u drugim mestima, iskorisitli priliku da predsedniku iznesu svoje probleme.
RepublikaFoto: Tanjug
Vučić sa zaposlenima Doma zdravlja

Jedan od meštana Vrnjačke Banje požalio se da nema zdravstvenu knjižicu, jer mu firma u kojoj je radio osam godina nije uplaćivala radni staž, a predsednik opštine Boban Ðurović je obećao da će taj problem biti rešen.


Tokom obilaska, Malićaninova je Vučiću predočila šta je prošle godine urađeno u Domu zdravlja u prvoj fazi rekonstrukcije, za koju je vladina Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima izdvojila 105 miliona dinara.

Ona je navela da su obnovljeni krov i fasada na zgradi, urađeni vodovodna i kanalizaciona mreža i zamenjene pločice u toaletima.
RepublikaFoto: Tanjug

Naglasila je da 40 godina ništa nije rađeno u toj zdravstvenoj ustanovi i najavila drugu fazu radova u ovoj godini, za koje će Kancelarija izdvojiti 128 miliona dinara.

Kako je predviđeno programom, Vučić će u Vrnjačkoj Banji obići i štandove s rukotvorinama udruženja "Zlatne niti".

Iz Vrnjačke Banje Vučić odlazi u Kraljevo, gde će posetiti proizvodni pogon fabrike kreveta "Moja soba".

Sledi Bogutovačka banja i obilazak Etno sela "Bogut", a zatim Raška, gde će Vučić u kasarni "Stefan Nemanja" razgovarati sa Srbima sa Kosova i Metohije, a zatim svečano otvoriti fabrike "Luš Protect" d.o.o. 

Iz Raške Vučić odlazi u Tutin, gde je predviđeno da obiđe obnovljene Tehničku školu i Gimnaziju, kao i da se sastane sa lokalnim privrednicima i predstavnicima lokalne samouprave.

RepublikaFoto: Tanjug

U Kraljevu, gde stiže iz Tutina, Vučić će prisustvovati potpisivanju Ugovora o određivanju aerodroma "Morava" za civilni i vojni saobraćaj.


Za 17 sati predviđeno je obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić u kraljevačkom SC "Ibar".

Vučić je kampanju "Budućnost Srbije" počeo obilaskom Pčinjskog okruga pre dve nedelje, a u međuvremenu je posetio i Južnobanatski i Mačvanski okrug.

Cilj je da građanima predstavi šta je do sada sve urađeno i koji su dalji planovi, ali i da čuje koji su njihovi najveći problemi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Zorica

22.02.2019 08:53

Predsednik Vučić prepoznaje prave vrednosti i zato je jako pohvalno što će medicinski radnici dobiti još veće povećanje plate. Svaka čast na tome, mislim da će biti zadovoljni.

Bojan

22.02.2019 08:55

Ovo je lepa vest za sve zdravstvene radnike.

Ivan

22.02.2019 09:03

Očigledno je da država ulaže velike napore da poveća primanja, naročito u zdravstvenom sektoru.

Dejan

22.02.2019 09:07

Nedostatam medicinskog osoblja je direktno povezan sa primanjima. Hitno duplirati plate i sprečiti odliv u zemlje zapadne evrope.