Ambasador Čepurin: Srbija će imati snage da izdrži iskušenja

Autor: Tanjug

Vesti

21.02.2019

19:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ambasadi Rusije u Beogradu večeras je svečano obeležen Dan branilaca Otadžbine, a tom prilikom ambasador Aleksandar Čepurin je rekao da Rusija podržava neutralni status Srbije kao i mirno rešenje kosovskog problema uz poštovanje međunarodnog prava.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Aleksandar Čepurin

- Srbija će imati dovoljno snage i strpljenja da izdrži iskušenja - rekao je Čepurin na svečanosti kojoj je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako je rekao Čepurin, bliskost naših stavova potvrduje i poslednji susret i razgovori predsednika Vučića i Putina.

Čepurin je rekao i da Rusija pozdravlja unapređenje dobrih odnosa Srbije sa svim zemljama, ako to odgovara njenim interesima.

- Okupili smo se danas da obeležimo Dan branilaca Otadžbine, već sedmi put ga dočekujem zajedno sa mnogima od vas. Hvala vam za takvu čast - rekao je Čepurin.

 

 

On je istakao da su Rusija i Srbija više puta morali da brane svoju nezavisnost i suverenitet i da je upravo to formiralo karakter naših naroda.

- Imamo jake vojske, ali najglavnije rusko i srpsko oružje je ipak hrabrost vojnika i oficira, snaga njihovog duha, to je aksiom. Pripadnike oružanih snaga Rusije i Srbije spajaju aktuelni zadaci. Aktivno se razvija i naša vojna i vojnotehnička saradnja - naveo je Čepurin.

Prema njegovim rečima, ključni zadatak Rusije danas je osim osiguranja bezbednosti i energični razvoj privrede, povećanje životnog standarda ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Marija

21.02.2019 20:36

Srbija je izuzetno hrabra zemlja.

Marija Lazic

21.02.2019 20:44

Srbija će imati dovoljno snage i strpljenja da izdrži iskušenja.

Mija

21.02.2019 20:45

Srbija je kroz istoriju prolazila,kroz teske periode.Spremni smo da se borimo,za ocuvanje mira i stabilnosti.To je najvazniji prioritet,i necemo dozvoliti da nasa deca ginu.

Mira

21.02.2019 20:47

Srbija je jaka i Srbija ce izdrzati!