Vučić pisao Putinu povodom Dana branilaca: Zadovoljstvo zbog napretka saradnje

Autor: Tanjug

Vesti

21.02.2019

19:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu pismo povodom Dana branilaca otadžbine u kome je istakao zadovoljstvo što politički dijalog i ekonomska saradnja dveju zemalja stalno i stabilno napreduju i zahvalio na bliskoj vojno-tehničkoj saradnji.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

Vučić je večeras prisustvovao prijemu koji je povodom Dana branilaca Otadžbine priredio ambasador Rusije Aleksandar Čepurin i tim povodom Čepurinu uručio pismo za predsednika Putina, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

U pismu se između ostalog, kaže: 

"Poštovani predsedniče Putin,

Ovaj veliki praznik s pravom je simbol herojstva, slave i patriotizma ruske vojske, važan svim poštovaocima onih koji, braneći interese Rusije, garantuju njenu stabilnost i bezbednost. 

Ruski narod je, kroz istoriju, podnosio velike žrtve u borbi za mir, slobodu i nezavisnost, i to će zauvek ostati najsvetliji primeri vernog služenja Otadžbini. 

 

 

Čast mi je što je i srpski narod, rame uz rame sa ruskim narodom, svojim herojskim podvizima obezbedio bolju budućnost za naredne generacije. Njihova zajednička plemenita misija, u težnji da svet bude mirniji i pravedniji, obavezuje nas na večitu zahvalnost, ali i podseća na uzajamno poštovanje i jake veze među našim bratskim narodima. 

Iskreno me raduje činjenica da i sadašnje generacije branilaca otadžbine sa istim požrtvovanjem nastavljaju slavnu vojničku tradiciju svojih prethodnika.

Dozvolite mi da ovom prilikom ponovim koliko sam srećan što politički dijalog i ekonomska saradnja naših dveju zemalja stalno i stabilno napreduju. 

Želim zato da Vam zahvalim na bliskoj vojno-tehničkoj saradnji Srbije i Rusije, jer tako umnogome poboljšavamo operativno-funkcionalne sposobnosti Vojske Srbije, čineći izvesnijom našu mirnu budućnost", navodi se u pismu predsednika Vučića upućenog predsedniku Putinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Nikoletka

21.02.2019 19:40

U saradnju sa Rusijom nemamo zaista nikakve sumnje.

Gaga

21.02.2019 19:45

Veliko je zadovoljstvo saradjivati sa Rusijom

elvira

21.02.2019 20:16

Rusija i Srbija su prave prijateljske zemlje koje ostvaruju velike napredke i ciljeve.

Davor

21.02.2019 20:21

Srbija će nastaviti sa saradnjom sa Rusijom.