(VIDEO) Palma ugostio delegaciju iz Egipta!

Autor: novosti.rs

Vesti

21.02.2019

11:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U sredu uveče je u Srbiju stigla privredna delegacija iz Egipta koju predvodi guverner Crvenog mora, general Ahmed Abdalah, koga je na aerodromu sačekao njegov domaćin Dragan Marković Palma.

Po dolasku u Beograd organizovan je prijem za delegaciju iz Egipta, na kojem su pored domaćina Dragana Markovića Palme prisustvovali i Ivica Dačić, ministar inostranih poslova i Aleksandar Antić ministar rudarstva i energetike, kao i 25 privrednika iz Egipta.

Marković je kao domaćin pozdravio goste, zahvalio se na dobrom prijemu i uspešno organizovanoj poseti srpske delegacije Egiptu, koja je u organizaciji Dragana Markovića Palme u novembru prošle godine posetila ovu zemlju. Marković je rekao da očekuje da privredna delegacija iz Egipta, koja će u Srbiji boraviti nekoliko dana u Srbiji, izraziti potrebu za proizvodima iz Srbije koje je Egipat do sada uvozio iz drugih zemalja.



Ministar Dačić je rekao da prijateljstvo Egipta i Srbije datira još iz vremena Tita i Nasera i da Srbija očekuje veliku podršku Egipta u međunarodnim institucijama.

- Egipat je veoma važan prijatelj Srbije, jer je najuticajnija država na Bliskom istoku. U to sam mogao da se uverim tokom svojih poseta Egiptu - izjavio je ministar inostranih poslova Ivica Dačić.

Za vreme boravka egipatske delegacije predviđeno je više sastanaka, privrednih i kulturnih manifestacija kao što je otvaranje izložbe istorijskih dokumenata vezanih za saradnju Srbije i Egipta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading