Iz Skoplja ruše Vučića: Đilas na kanabetu kod Zaeva pričao o protestima u Beogradu

Autor: MARIJA R. ILIĆ

Vesti

20.02.2019

04:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Đilas posle Vuka Jeremića i Nikole Sandulovića zaseo je na kanabe Zorana Zaeva, a glavna tema njihovog razgovora po oceni Aleksandra Vulina, ministra odbrane, jeste rušenje Aleksandra Vučić i aktuelne vlasti u Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Naime, Đilas je preksinoć u Skoplju bio na večeri kojoj su pored Zaeva prisustvovali bivši estradni menadžer Zoran Bašanović, Vladimir Cvetković i Aleksandar Obradović, nekadašnji direktor EPS, koji je na Vučića ogorčen jer ga je smenio.

- Na sastanku je bilo reči o aktuelnoj situaciji u Srbiji i dvomesečnim građanskim protestima - saopštio je SZS posle susreta u Skoplju.

 

 

Zanimljivo je da je pre Đilasa Zaev ugostio Vuka Jeremića, predsednika Narodne stranke, i Nikolu Sandulovića, lidera Republikanske stranke, koji je često dovođen u vezu sa beogradskim podzemljem i koji je hapšen tokom akcije "Sablja" (2014. prekinuo predavanje tadašnjeg premijera Vučića u amfiteatru Londonske škole ekonomije).

Ðilas je tamo najavio formiranje socijaldemokratske partije, on koji je opljačkao Srbiju

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije

Makedonski premijer blizak albanskim partijama i čovek kojem je dat zadatak da po svaku cenu uvede zemlju u NATO često se viđa i sa Ramušem Haradinajem, najglasnijim zagovornikom sramnih taksi na srpsku robu.

UDAR SLUŽBI

Ministar odbrane Aleksandar Vulin nema dilemu šta je zapravo bila glavna tema razgovora u Skoplju.

- Skoplje je postalo ono što je nekada bila Budimpešta, centar obaveštajnog rada protiv Srbije, prostor u kome se obezbeđuje finansiranje i podrška za cinkaroše i secikese iz čitavog regiona. Čvrst stav Aleksandra Vučića da Srbija neće prihvatiti vlast ambasadora doveo ga je pod neposredan udar službi. Skoplje je postalo prostor iz koga se pokreću i iz koga će se pokretati napadi na Srbiju i njenog predsednika - uveren je Vulin.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

Krstić: Išli bi čelnici Saveza za Srbiju i kod drugih, ali ih niko ne zove

Sastanak Đilasa i Zaeva prokomentarisao je kroz smeh i predsednik Aleksandar Vučić.

- Nemam ništa protiv toga. To je sve normalno. Bilo je tamo raznih likova, kontroverznih biznismena... Predstavnici vlasti jedne zemlje imaju pravo da se sastaju sa predstavnicima opozicije druge zemlje, ali ima nešto što me je nasmejalo. Ðilas je tamo najavio formiranje socijaldemokratske partije... Gde baš ti, kakav je to cinizam... Ti 500 miliona evra u prihodima imao, najgori kapitalista i tajkun, uništili radnike, opljačkali fabrike i oni će da formiraju socijaldemokratsku partiju... Ali dobro... - rekao je Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Gajić: Nije dovoljan SZS!

Šef pravnog saveta Narodne stranke Vuka Jeremića Vladimir Gajić poručio je na Tviteru da ljudi koji su perjanica protesta koji se održavaju širom Srbije ne smeju da isključuju nikoga, već da budu otvoreni za saradnju sa svima.

- Nije dovoljan Savez za Srbiju i njegov ugovor s narodom. Potrebna je mnogo šira platforma u koju će da uđu profesori, studenti, radnici, seljaci, advokati, taksisti, zanatlije... Pokret mora biti totalno otvoren... bez eskluziviteta, jer protivnik je mnogo jak... - napisao je Gajić.

SULUDA OBEĆANJA

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić za Srpski telegraf ističe da bi šefovi SZS iskoristili svaku sličnu priliku.

- Išli bi čelnici Saveza za Srbiju i kod drugih, ali ih niko ne zove - smatra Krstić.

Analitičar Dragomir Anđelković podseća da su zapadni centri moći u Makedoniji nedavno oborili vlast s ciljem da se ta zemlja uvuče u NATO.

Anđelković: Neki misle da mehanizam koji je stvoren u Makedoniji treba primeniti i na Srbiju

- Neki misle da mehanizam koji je stvoren u Makedoniji treba primeniti i na Srbiju. Otuda, predstavnici srpske opozicije pokušavaju da se povežu dodatno sa zapadnim centrima moći koji su se formirali u Makedoniji i da ih pokrenu na veću akciju protiv Beograda. Verovatno je jedan deo opozicije obećao da će uvesti Srbiju u NATO - zaključuje Anđelković.

Ovim povodom kontaktirali smo sa kabinetom makedonskog premijera, ali do zaključenja broja nismo dobili odgovor.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
taichy

20.02.2019 09:00

Dzaba Djilasu i ekipi sve. Ni plan B , ni plan C , niti celu abecedu da izredjaju, nece im pomoci da ostvare to sto su naumili. Gradjani nisu, niti ce zaboraviti sta su radili. Nemaju podrsku, niti ce je imati. Ako su se ovako odlucili onda ce morati protiv vecine graddjana Srbije, pa da se vidi ko je jaci. A oni nemaju izgleda da uspeju u tome. Srbija je uz predsednika, za uspeh i mir.

Jasna

20.02.2019 09:04

SzS bruke i sramote za srpski narod.

caca

20.02.2019 09:08

Djilas misli da moze tako lako da srusi Vucica???Narod nece dozvoliti da,covek koji se bori za bolju buducnost svog naroda i svoje zemlje,bude srusen!!!!

Milan

20.02.2019 09:31

@caca - Đilas bi hteo da je na Vučićevom mestu ali za to služe izbori a ne organizovanje protesta. A na izborima znamo kakvi će biti njegovi rezulti.