Nezavisni sindikat policije: Protestima pokušavaju da prikriju istinu - želimo da znamo koliko PSS ima članova!

Autor:

Vesti

19.02.2019

15:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezavisni sindikat policije je danas, nakon više od tri godine, uputio inicijativu nadležnima za preispitivanje reprezentativnosti Policijskog sindikata Srbije (PSS).

Foto: nsp-policija.org.rs
Nezavisni sindikat policije

- Već duži period sumnjamo da PSS ima 15 odsto članova od ukupnog broja zaposlenih u MUP-u što je jedan od preduslova za status reprezentativnosti.

Zašto dozvoliti nekome da ima ista prava pred poslodavcem kao i mi ako za to ne ispunjava uslove? Zašto je glas nas koji imamo skoro tri puta više članova iste važnosti kao i njihov? Jednostavno želimo da znamo da li PSS ima dovoljno članova ili ne i na to po zakonu imamo pravo.

Ubrzo se ispostavlja da su naše sumnje bile opravdane jer je PSS samo par sati nakon podnete inicijative pozvao svoje članove na proteste zbog  "progona, pritisaka..." Progon i pritisak samo zato što želimo da znamo koliko imaju članova?! Što želimo da znamo da li vas ima 10 ili 10.000? Po njima ne bi niko nikada trebao da ustanovljava broj članova jer bi to odmah bio "progon". A šta da je situacija obratna tj da PSS ima tri puta više članova od nas? Da li bi se i tada držali takvih principa?

Foto: Nezavisni sindikat policije
Inicijativa gde se jasno vidi da je zahtev potpuno legitiman

Ovim putem pozivamo članove PSS-a da traže tj. prihvate utvrđivanje reprezentativnosti, da se prebroje članovi i da time izbegnu da budu dovedeni u zabludu od strane svog rukovodstva koje očigledno zamenom teza pokušava da izbegne da istina izađe na videlo. Po njima bi izgleda najbolje bilo da se niko nikada ne prebraja, da reprezentativnost ima ko hoće bez obzira da li ih ima 10 ili 10.000.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading