Vučić za Politiko: Mislio sam da je Haradinaj neodgovoran, ali ne i da je toliko neodgovoran!

Autor: Tanjug

Vesti

18.02.2019

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je za Politiko, na marginama Minhenske bezbednosne konferencije, da ga u nastojanjima za postizanjem sporazuma sa Prištinom, koji možda neće biti popularan u domaćoj javnosti, pre motiviše viši cilj, nego dnevna politika.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Aleksandar Vučić

Sporazum mora da bude postignut, ističe Vučić i dodaje:

- U suprotnom ćemo se suočiti sa katastrofom. Ja verujem u nečiju zaostavštinu, to bih voleo da vidim - kazao je Vučić, citira ga Politiko.

Briselski sajt je u opširnom tekstu objavio razgovore koje je njihov novinar tokom trajanja konferencije u Minhenu vodio sa Vučićem, kosovskim predsednikom i premijerom Hašimom Tačijem i Ramušem Haradinajem, kao i predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

U tekstu "O Kosovu: Tri predsednika i premijer", deo posvećen Vučiću nosi podnaslov "U potrazi za zaostavstinom" i u njemu se navodi da je Vučić "jasno stavio do znanja da se neće vraćati za pregovarački sto sve dok Kosovo ne ukine tarife od 100 odsto nametnute na srpsku robu prošlog novembra kao odgovor na napore Beograda da blokira članstvo Prištine u policijskoj agenciji Interpol". 

Vučić je poručio da će se, ako tarife budu ukinute "odmah vratiti u Brisel" kako bi nastavio dijalog.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

Na to je usledila novinarska opaska da je Haradinaj, za kojeg "Politiko" navodi da je "pokretačka sila koja stoji iza tarifa", kazao da će one biti ukinute tek nakon postizanja konačnog sporazuma.

- Mislio sam da je neodgovoran, ali ne i da je toliko neodgovoran - odgovorio je Vučić.

Navodi se da je predsednik Srbije "pozvao spoljne sile da izvrše ''pozitivan pritisak'' na sve strane - jasno stavljajući do znanja da žele da vide sporazum i pružajući podsticaje koji bi mogli da dovedu do njegovog postizanja, ali je potom dodao":

- To se više tiče nas, Srba i Albanaca, da budemo iskreni - rekao je Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (34)

Loading
vlado

18.02.2019 22:07

Ma ni Haradinaj, niti bilo koji tzv Pristinski politicar nisu odgovorni niti ozbiljno shvataju problem koji se desava na Kosovu! Oni samo teraju svoje kao da se za sve samo oni pitaju!!!

markopetrovic

18.02.2019 22:56

On je prica za sebe ne radi nist na posten nacin samo zeli da zavede strahovladu i teror

Jovana

18.02.2019 23:23

Oni bi da svi igraju po njihovim pravilima, ali nece moci.

Mija

19.02.2019 01:03

Bahatost,neodgovornost i primitivizam, se jedino i mogu ocekivati, od Albanskih zlocinaca.Osudjujem takvo ponasanje,i nadam se da ce EU i Amerika preduzeti mere,kako bi Albanski Zlocinci,prestali da se izivljavaju nad Srima na KIM.