Nisam glup, neću sa vama, gubitnici: Lider socijalista poslao poruku šefovima protesta

Autor: Tanja Kovačević

Vesti

19.02.2019

04:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Socijalisti ostaju u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom. Samo glup čovek može da se udružuje sa gubitnicima. Ja ipak nisam glup, poručuje Ivica Dačić, lider Socijalističke partije Srbije, odgovarajući na spekulacije da njegova partija šuruje sa opozicijom.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova 

U razgovoru za Srpski telegraf ističe da jednom za svagda stavlja tačku na priče o dvostrukoj igri SPS:

- Ne može se biti na sredini puta jer će svi da te pregaze.

  •  Ipak, neki mediji, ali i opozicionari poput Sergeja Trifunovića, ostavljaju mogućnost da SPS promeni stranu. Koji je vaš odgovor njima?

- Ne računajte na nas! Ne pada mi na pamet. To je hermafroditni skup koji objedinjuje jedino mržnja prema Vučiću, a mene vodi jedino ljubav prema Srbiji. Vučić i ja radimo zajedno za Srbiju i tako će biti i dalje. Sve je to samo naručena predstava čiji režiseri ne misle dobro Srbiji. A sa onima koji mrze Srbiju ja nemam šta da tražim. Sve su to samo froncle nekadašnje Demokratske stranke, koja je nanela veliku štetu Srbiji.

Sve je to samo naručena predstava čiji režiseri ne misle dobro SrbijI

  • Te "froncle" su sada predvodnici protesta...

- Protesti služe propalim političarima da se sakriju iza građana. Zato i ne govore na njima, plaše se zvižduka. Pa onda izmišljaju ekspertsku vladu, jer niko ne bi glasao za njih. Ne bore se oni za demokratiju, nego za vlast i privilegije.

  •  Šta vi zamerate liderima SZS ili, još bolje, da li biste mogli da sarađujete sa nekim od lidera SZS?

- Da sam ja zaradio tolike milione kao Đilas dok sam na vlasti, sigurno bi me svi napali da sam korumpirani lopov, a ovako je on kao "sposoban menadžer". Da sam ja kao Dveri rekao da sam protiv EU, sigurno bi me napali da rušim evropski put Srbije, a ovako nije važno za šta je, važno je da je protiv Vučića.

Da sam ja ko Đilas zaradio tolike milione, svi bi rekli da sam lopov, ali za njega kažu "sposoban menadžer"

U vreme Tadića i Jeremića 84 zemlje su priznale Kosovo, a za pet godina mog mandata samo devet, dok je 13 zemalja povuklo priznanje, pobedili smo u Unesko i Interpolu, što znači da su veoma loše radili svoj posao ili su ipak radili svoj posao, kao što se videlo prilikom loše postavljenog pitanja sudu u Hagu o Kosovu, na šta se i danas Priština jedino poziva.

A tu među njima, u toj hermafroditnoj grupi, nalaze se i oni koji smatraju da treba priznati Kosovo, da je Republika Srpska genocidna tvorevina, da su Srbi za sve krivi, itd. I šta ima ja tu da tražim.

Protesti služe propalim političarima da se sakriju iza građana

  • Nećete se predomisliti?

- Svaki moj nastup sadrži i kritiku opozicije, a isto rade i Antić, Ružić, Slavica Ðukić Dejanović i ostali kada dobiju prostore u medijima. SPS je zajedno sa Vučićem i uopšte ne razmišljamo o nekoj novoj koaliciji. Ono što radi opozicija je štetno za Srbiju i to je apsolutno neprihvatljiva opcija za nas.

  •  Odakle onda priče o razlazu sa SNS?

- U Danasu čak pišu da je Predrag Marković Vučićev propagandista. Pritom, mi smo koalicioni partner SNS koji je samostalno izašao na izbore, za razliku od onih koji su bili na Vučićevoj listi, a sada ćute, pa i iz njegove stranke. Kad Rasim (Ljajić) kaže da treba ignorisati proteste, to je valjda za neke u redu, a kada bih ja to rekao, odmah bi ispalo da se kolebamo.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading