Mogerinijeva poručila: Nema uspešnog dijaloga dok se ne ukinu takse

Autor: Republika

Vesti

18.02.2019

16:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok se ne ukinu takse nema uslova za uspešan nastavak dijaloga, poručuje šefica EU diplomatije Federika Mogerini.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Federika Mogerini

Mogerini precizira da je sprema da organizuje nastavak dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou ”odmah sledeće jutro” pošto se steknu uslovit za to.

Ona je u Briselu, na pres konferenciji po završetku sastanka ministara Evropske unije, naglasila da je osnovni uslov za nastavak dijaloga povlačenje tarifa Prištine na robu iz Srbije.

- Dok se to ne desi, ne vidim da postoje uslovi za uspešnu rundu dijaloga - poručila je Mogerini.

Visoka predstavnica EU Federika Mogerini kaže da čeka ”prave uslove” za nastavak dijaloga i ocenjuje da trenutno ne vidi ”korake u tom prvacu”.

- Čim bude uslova spremna sam, ne samo da sazovem novu rundu dijaloga na najvišem političkom nivou za prvo sledeće jutro, već i da nas ”zaključam” na koliko god je to potrebno, na jednu nedelju, mesec dana ili tri meseca -izjavila je Mogerini.

Federika Mogerini kaže daočekuje da Beograd i Priština mogu da iskoriste pozitivnu atmosferu, ako do nje dođu, kako bi postigli sveobuhvatni sporazum o punoj normalizaciji odnosa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading