ANEKSIJA SEVERNE MITROVICE: "Bahtiri, ne igraj se svojim snovima, da ne bi prerasli u košmar"

Autor:

Vesti

18.02.2019

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osuđujući najnoviju provokaciju Agima Bahtirija gradonačelnika Južne Mitrovice koji je prilikom posete selu Šljaska Bistrica u opštini Leposavić, najavio aneksiju ovih sela sa severa Kosova i Metohije, Srpska lista saopštila je u ponedeljak da je ova izjava, odnosno provokacija Bahtirija, izaziva zabrinutost građana.

RepublikaFoto: Tanjug
Teroristi hoće da anektiraju severnu Kosovsku Mitrovicu

Naime, u saopštenju za javnost koje je u ime Srpske liste potpisao Zoran Todić, predsednik opštine Leposavić, ističe da se pokušaji da se podignu tenzije i time ugrozi mir, ne smeju tolerisati, kao i da međunarodne snage Kfor i Euleks takve pretnje moraju jasno osuditi čime će poslati jasnu poruku da jednostrani potezi neće i ne smeju biti način za rešavanje problema.

- Srpski narod i mi kao njihovi predstavnici želimo da se kroz dijalog i dogovor dođe do rešenja koji će značiti mir i bolji život svih građana, ali ovakve pretnje i provokacije uzimamo vrlo ozbiljno, uz poziv našim građanima da ostanu uzdržani i ne reaguju na njih – naveo je predsednik Todić i dodao da je jasna namera Albanaca da sa pregovora rešavanje otvorenih pitanja prenesu na ulice i sela severa Kosova i Metohije neće proći, "jer je srpski narod svoj na svome i u prethodne dve decenije je pokazao da nema nameru da bilo kome preti, niti da uzmiče".

 

 

- Nakon najave da će anektirati severnu Kosovsku Mitrovicu očigledno je da su Bahtiriju porasli apetiti, pa ima teritorijalne pretenzije i na druge opštine na severu Kosova i Metohije, ali o svojim planovima može samo da sanja. Pozivam ga da se ne igra. Ni izjavama, ni snovima. Da mu ne bi prerasli u košmar - zaključuje Zoran Todić, predsednik Leposavića opštine na krajnjem severu Kosmeta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (29)

Loading
Davor

18.02.2019 14:23

Na ove njegove provokacije smo navikli i uopšte ne treba da obraćamo pažnju jer je potpuno nebitan lik.

Miki

18.02.2019 14:28

Ako insistiraju na pravo naroda na samoopredeljenje iz ustava 1974.godine, onda moraju postovati to ,jer Srbi na severu Kosova su vecina.

Boža

18.02.2019 14:42

Bahtari se mnogo snaži, grize nejakim zubima, tamo gde ne sne ni da priđe. Neka proba, ali biti dobro neće.

Gospodja Ministarka

18.02.2019 14:44

Aneksija, ne mogu da verujem da u 21. veku jos uvek koristimo ove termine. Nama, takoreci, oduvek predstavlja problem aneksije: Turska, Austrija, sad i ovo.