Dačić: Jednostrano proglašena nezavisnost satkana od laži

Autor: Tanjug

Vesti

17.02.2019

16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Privremene institucije u Prištini su uvele takse na robu iz Srbije kako bi skrenule pažnju sa suštinskih pitanja u odnosima Beograda i Prištine, kao što su rasvetljavanje sudbine ubijenih Srba na KiM, prava Srba u južnoj srpskoj pokrajini, imovine Srbije, formiranje Zajednice Srpskih Opština i mnoga druga", primetio je danas šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Ivica Dačić

Govoreći na protestnom skupu u organizaciji Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM, Dačić je istakao da jednostrano proglašena nezavisnost Kosova, koja se danas slavi u Prištini, satkana od laži i zločina.

- Juče ste mogli da čujete kako Hašim Tači kaže da je Kosovo priznalo 116 zemalja, a oni su uveli takse jer je 13 zemalja povuklo priznanje. Takođe, 74 članica UN glasalo da Kosovo uđe u Interpol. Pa kako onda 116? To je priča za međunarodnu zajednicu, to je priča za druge zemlje kako bi bile navučene da priznaju Kosovo - rekao je Dačić.


Podseća da su iz Prištine dolazile priče da su Srbi zarobili Alabance na stadionu, a da nijedan novinar koji je pokušao da snimi to nije video, kao i da su Srbi uzimali krv od albanske dece za svoje vojnike

- I ostale laži... A istina je da je 200.000 Srba proterano sa KiM i istina je ova soba kidnapovanih i ubijenih na KiM. Uvođenjem taksi Priština je skrenula pažnju sa suštinskih pitanja, jer valjda želi da pokaže da je zločin protiv Srba legitiman - naveo je Dačić.

 

 

Zapitao je šta to Priština obeležava kad za 11 godina od jednostrane nezavisnosti nije postala članica Saveta Evrope, UN, UNESCO-a, Inerpola, i drugih međunarodnih organizacija i podsetio da je EU sa Kosovom potpisala sporazum kao sa teritorijom, a ne kao sa državom.

Dačić kaže da Srbiji nije u intresu da zaoštrava sukob sa Prištinom, već da razgovara i da dođe do kompromisnog rešenja.

- Srbija nema nameru da prizna nezavisnosti i to nikada neće uraditi - podvukao je Dačić i dodao da će Srbija nastaviti da vodi politiku povlačenja priznanja iako se na nju vrši veliki pritisak da sa tim prestane.

Spasić: Zločinci predstavljaju Albance u Briselu

Predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM Simo Spasić je na protestnom skupu rekao da je ovo tužan dan za porodice kosmetskih žrtava, dok u Prištini Haradinaj, Tači, Veselji, Ljimaj slave lažnu državu.

- Ko bi mogao da veruje da će zločinci predstavljati Albance u Briselu - rekao je Spasić.

Udruženje, kaže Spasić, od države traži da pomognu porodicama kosmetskim žrtvama i da se zakonom regulišu njihova prava, odnosno da se izjednače prava civilnih žrtava sa palim borcima i vojnicima.

- Tražimo da do 17. marta naše porodice dobiju prava o civilnim žrtvama rata, ako ne dobijemo odgovor od Vlade Srbije mi ćemo iz Spomen sobe 17. marta krenuti do Vlade po odgovor - rekao je Spasić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading