JEVTIĆ O ŠIPTARSKOJ PROSLAVI NA KOSOVU: Nemaju šta da slave!

Autor: Tanjug

Vesti

17.02.2019

07:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar za povratak i zajednice u ostavci i potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić rekao je da umesto što kosovski Albanci danas slave, treba da se podvuče crta i vidi šta je proteklih godina rešeno i šta treba da se reši.

RepublikaFoto: Tanjug/Sava Radovanović
Dalibor Jevtić

On je za RTS ocenio da zbog lošeg stanja ekonomije, stanja u društvu i možda najlošijih odnosa kosovskih lidera sa EU i SAD, kao i nedostatka poverenja u kosovske institucije, građani Kosova i Metohije nemaju razloga za slavlje. 

- Umesto što kosovski Albanci danas slave, treba da se podvuče crta, da se svi pogledamo u oči i da kažemo šta je to što nismo rešili i šta je to što treba da bude rešeno - rekao je Jevtić.

On je naveo da bi glavno pitanje za Međunarodnu zajednicu koja je, kako kaže, podržala nezavisnost bilo – šta su do sada uradili i šta je to bolje u odnosu na prethodni period.

Jevtić je dodao da je trenutak na međunarodnoj sceni povoljniji sada nego u bilo kom trenutku u prošlosti za Srbiju i da bi ovo bio dobar momenat za traženje nekog kompromisnog rešenja.

- Odnosi nisu isti i drugačiji su u odnosu na period ranije i mi takav momenat moramo da iskoristimo. Vreme ne radi za nas i zato treba da se iskoristi ovaj povoljan trenutak i trenutni politicki položaj Srbije jer može da se desi da ono što sada možemo da dobijemo kao moguce kompromisno rešenje kasnije možda i nece biti slucaj - navodi Jevtić i dodaje da se kod kosovskih lidera vidi nervoza.

- Platforma o dijalogu i odluka o taksama govori da oni žele da kupe vreme - ocenio je Jevtić. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
dragan

17.02.2019 08:00

Svakako da gradjani nemaju sta da slave. Nikad gore stanje niti se Priština bavi sustinskim zivotnim pitanjima gradjana

Lela

17.02.2019 08:04

Sve sto je reko Dalibor Jevtic je tacno....

Aleksa

17.02.2019 08:07

Pristina je pod pritiskom zapda jer ne ispunjava svoje obaveze prema Beogradu a jos u i uveli one besmislene takse o 100%.

Miki

17.02.2019 08:08

Albanci bi trebalo malo da se urazume, a ne da slave.