(FOTO) VUČIĆ U BOGATIĆU: Doneo poklone osnovcima

Autor: Tanjug

Vesti

14.02.2019

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je danas kampanju "Budućnost Srbije", obilaskom Mačvanskog okruga, a prva tačka koju je posetio je Osnovna škola "Mika Mitrović", u Bogatiću.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić sa zaposlenima škole

Ispred škole, predsednika su dočekali zaposleni i veliki broj građana, koji nose zastave Srbije.

Predsednik će školi uručiti sportsku opremu.

Osnovna škola "Mika Mitrović" u Bogatiću, osnovana je 1824. godine, pod pokroviteljstvom kneza Miloša Obrenovića, a zgrada u kojoj se danas odvija nastava, sagrađana je 1968. godine.

Tada je imala 18 učionica, kuhinju sa trpezarijom i fiskulturnu salu, a osnovno obrazovanje u njoj je steklo više od 30.000 učenika.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije

Škola nosi ime studenta medicine i narodnog heroja iz Drugog svetskog rata Mike Mitrovića, koji je rođen u Bogatiću.

Danas tu školu pohađa 800 učenika u 35 odeljenja, a broji i 81 zaposlenog, od kojih 59 nastavnika.

Lokalna samouprava je 2015. godine finansirala rekonstrukciju celog krova sa tri miliona dinara, a 2017. godine Vlada Srbije finansirala je obnovu objekta, bez sale za fizičko i trpezarije, sa 36 miliona dinara.

Pre dve godine, urađena je izolacija celog objekta, koji je i okrečen, zamenjene su električne instalacije, sređeni podovi, ugrađena je kompletna protivpožarna mreža, kao i video nadzor sa 23 kamere, delimično je zamenjen nameštaj u kabinetima, kao i PVC stolarija.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije

Za naredni period planirano je da se uradi rekonstrukcija aneksa i fiskulturne sale, mokrog čvora, trpezarije i tri kabineta, kao i izgradnja svečane sale, za šta je planirano da se izdvoji 50 miliona dinara, preko vladine Kancelarije za upravljanje javnim ulganjima. 

Prema programu posete Mačvanskom okrugu, predsednik će posle Bogatića, obići interno odeljenje opšte bolnice u Loznici, pa potom i radove na rekonstrukciji biblioteke "Milovan Glišić" u Ljuboviji.

Zatim će u Krupnju obići Planinsku džemaru, kao i radove na predškolskoj ustanovi "Naša radost", te rehabilitovani državni put Zavlaka-Tekeriš.

Potom će u Koceljevi obići fabriku nameštaja "Pemi stil Trlić d.o.o", a u Vladimircima rekonstruisani Dom učenika Posavotamnavske srednje škole.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije

Na kraju obilaska Mačvanskog okruga, predsednik Srbije će se, zajedno sa premijerkom Anom Brnabić, obratiti građanima u Šapcu.

Kampanju "Budućnost Srbije", Vučić je započeo posetom Pčinjskog okruga 7. februara, a nastavio u nedelju 10. februara obilaskom Južnobanatskog okruga.

Predsednik je ranije najavio da će, u okviru kampanje, obići 29 okruga.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Vesna

14.02.2019 12:24

Јако леп гест нашег председника, деца заслужују боље услове за школовање.

marija

14.02.2019 12:26

Prelepo je da se vidi da nas predsenik brine o mladima oni su nasa buducnost

NEVENA

14.02.2019 12:32

Vucic se bori da ozivi sve gradove u Srbiji, bori se da ljudi ne napustaju svoja ognjista, bori se za bolju buducnost nase dece, ov akampanja je pravi dokaz za to.

Goran

14.02.2019 12:35

U Vučićevom stilu ,misli na sve i uživa kada pomaže ljudima ,a posebno deci.