Otkrivamo! Naprednjaci se lome oko dva datuma: Izbori na proleće ili u septembru!

Autor:

Vesti

14.02.2019

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vrh vladajućeg SNS lomi se oko dva datuma za izlazak na birališta, a kako Srpski telegraf saznaje, za nijansu smo bliži izborima u septembru. Mogućnost da se na birališta izađe na proleće u martu ili aprilu nije odbačena, ali je, kako dalje navode naši izvori, manje realna.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić

- Prevremeni izbori najviše zavise od situacije na KiM i zato treba meriti više puta pre nego što se donese konačna odluka. Zapad želi što pre da stavi tačku na ovo pitanje, a tu su i tenzije sa Prištinom na dnevnom nivou po svim pitanjima. Druga ključna stvar je to što opozicija na protestima dovodi u pitanje legitimitet vlasti SNS i Aleksandra Vučića, a najbolji način da se razreše dileme je izlazak na birališta i provera narodne volje - navode upućeni sagovornici Srpskog telegrafa.

Osim KiM i zahteva opozicije, treba uzeti u obzir i pritiske iz regiona, međunarodne odnose, kao i unutrašnje investicione procese, pa će naprednjaci o tome detaljno razgovarati u naredne dve-tri nedelje.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Najnoviji podaci

SRBIJA JE ŽIVOT

Lider naprednjaka i predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je juče, gostujući u jutarnjem programu televizije Pink, da su mu državni interesi preči od partijskih, ali da to ne znači da ima bilo kakav strah od izlaska građana na birališta.

- Nemam ja problem sa đilasovcima, uvek im kažem "okej, vi ste bolji, idemo na izbore, dokažite to". Na svim izborima su potučeni. Ljude ne interesuje vriska i dreka, ljude interesuju rezultati i bolji život - tvrdi Vučić.

Ljajić: Postoje najmanje dva razloga za izbore, prvi je Kosovo, drugi opozicija

Dodaje da nema te sile koja će ga naterati da razgovara sa Draganom Ðilasom, Vukom Jeremićem i Boškom Obradovićem iako je bilo poziva raznih ljudi, pa i sugestija nekih iz njegove stranke da bi mogao da ih primi.

- Hoćete da me smenite? Pa smenite me, ali na izborima! Neka dođu drugi, pa ćete videti u kakav će čabar da nas vrate! Srbija je moj život, ja neću da idem iz zemlje, a nadam se da neće ni moja deca - dodao je predsednik i istakao da se ne plaši i da nema nameru da beži od njih.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović za Srpski telegraf kaže da ne zna da li će i kada biti izbori.

- Lično jesam za, ali isto tako znam da ima puno faktora koji utiču, posebno dijalog sa Prištinom vezano za Kosovo i Metohiju - navodi Mihajlovićeva.

SDP I SPS ZA PROVERU

Lider Socijaldemokratske partije Srbije i ministar trgovine Rasim Ljajić poručuje da postoje najmanje dva razloga za izbore:

- Prvi je Kosovo, jer je važno da se u prvoj godini mandata nove vlade uđe u te pregovore sa punim legitimitetom, i drugo, ako već opozicija protestuje i dovodi u pitanje legitimnost vlasti, onda nema boljeg načina da se to proveri od izbora.

Ministar iz redova SPS Branko Ružić za naš list navodi da, ukoliko državni razlog ukaže na to da su izbori potrebni, SPS kao državotvorna i dobro organizovana stranka uvek je spremna za tu opciju.

- Smatram da će to svakako biti plod jednog odgovornog, državotvornog i promišljenog pristupa pre svega najsnažnije političke stranke SNS, kao i njenog lidera Aleksandra Vučića, uz saradnju i dogovor sa SPS kao strateškim partnerom i, naravno, našim liderom Ivicom Dačićem - poručuje Ružić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading