Supruga bivšeg muftije nema predrasude: Pristaje da deli muža sa još jednom ženom!

Autor: A. MARTINOVIĆ

Vesti

13.02.2019

18:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Elma Elfić Zukorlić, druga supruga bivšeg muftije poslanika Muamera Zukorlića, s kojim je u braku 14 godina, ne bi imala ništa protiv ukoliko bi se njen muž odlučio na treći brak jer, kaže, srcu ne može da se naredi.

RepublikaFoto: youtube.com/Univerzitet u Novom Pazaru
Elma Elfić Zukorlić

U braku sa Zukorlićem ima četvoro dece, menadžer je prvog privatnog vakuf univerziteta u Srbiji, politički je aktivna, a nedavno je postala i prva muslimanka koja se slikala za naslovnu stranu magazina Bazar, što njen muž smatra pravim revolucionarnim podvigom, barem kad je u pitanju ovo područje.

- Ovim činom islam i muslimanka predstavljeni su na dostojanstven način. Naša vera ide u korak s vremenom, moderna je i omogućava ženi da, ukoliko ima kapaciteta, pored podizanja dece bude uspešna i na poslu - objasnio je Zukorlić na Hepi televiziji.

Ne krije da je zadovoljan i Elminim stavovima u vezi s njegovim bivšim i budućim brakova.

Da mu je supruga širokih shvatanja po tom pitanju, svedoči njeno priznanje da ne bi imala ništa protiv ako bi se on oženio još jednom ženom. Za takav stav nudi i argument koji je iznela u Bazaru: "Ljubav postoji ili je nema. U tome se i ogleda sloboda."

Komentarišući to, Zukorlić podseća da je Elma bila upoznata sa svim šta će joj doneti brak sa njim jer, kaže, "birajući mene, ona je nije izabrala lakši put".

Višeženstvo nije obaveza, ali...

U šerijatu višeženstvo nije obaveza, već pravo koje se može, ali i ne mora iskoristiti. Pribegavaju mu samo oni koji mogu ekonomski da zbrinu nekoliko porodica podjednako i da pritom budu pravedni. Muslimanka je veoma zaštićena u braku. Imetak koji nasledi i stekne radeći isključivo je njen i ne mora da ga troši na porodicu, dok je njen suprug to dužan da radi bez obzira na to da li žena ima svoja primanja ili ne.

Muftijina supruga prati modu, ali ne slepo. Ne nosi providne i uske stvari, u skladu sa šerijatskim principima oblačenja. Pored "Šanelovih" i "Diorovih", nosi i modele domaćih dizajnera. Zukorlić podržava njen stil, zagovara sklad između unutrašnje i spoljašnje lepote kod svoje supruge, ponosan je na nju i spreman da to uvek javno i kaže, kao što ju je pohvalio zato što je skinula predrasude o hidžabu i uopšte o odevanju muslimanskih žena.

Bivši muftija ne krije da nema ništa protiv toga da njegova žena ima svoj biznis, vozi kola, obrazuje se... Naprotiv, misli da kao takva treba da bude uzor i drugim muslimankama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading