Haos u opoziciji: Nogo spremio nogu za Boška

Autor:

Vesti

12.02.2019

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpuni haos u Savezu za Srbiju.

RepublikaFoto: Tanjug
MOŽDA JE OMČU NAMENIO ŠEFU? Nogo i Obradović

Boško Obradović više neće biti lider Dveri, najavio je poslanik Dveri Srđan Nogo, koji je juče objavio da će se kandidovati za mesto šefa tog pokreta. Ova najava usledila je nakon što je Obradović, pod pritiskom ostalih lidera SZS, osudio potez Noga, koji je na poslednjem protestu u Beogradu nosio maketu vešala.

Obradović je juče u holu republičke skupštine u nekoliko navrata davao izjave, pošto sednici nije prisustvovao jer članovi saveza bojkotuju rad parlamenta.

- Nikakve veze pokret Dveri ne želi da ima ni sa kakvim vešalima. Ne mogu da razumem nikakvu simboliku vešala. To je za nas neprihvatljivo - poručio je Obradović (mada vikend ranije ni rečju nije kritikovao istovetan gest članova i simpatizera tog pokreta) i dodao da će Nogo snositi posledice zbog ponašanja.

Foto: Twitter.com/srdjan nogo
Foto: S.T./Đorđe Kojadinović

Jevrejska opština: Trifunoviću, nisu isto nacisti i borci protiv fašizma

Jevrejska opština Beograd poručila je predsedniku PSG Sergeju Trifunoviću da je opasan presedan "normalizacija nacista i njihovih saradnika, a još opasnija uravnilovka koju pokušava, te gnusno stavljanje u isti koš onih koji su se borili protiv fašizma i onih koji su pomagali okupatoru u pravljenju Srbije judenfraj državom" (država bez Jevreja).

- Želimo da vam pomognemo da možda saznate neke aspekte istorije Srbije sa kojima očigledno niste upoznati imajući u vidu vašu izjavu: "I levičaru i desničaru je stalo da ima pruge, puteve, pravosuđe koje funkcioniše, prosvetu koja funkcioniše. A sada, da li u kući drži sliku Draže Mihailovića, Dimitrija Ljotića ili Broza ili, ne znam, Koče Popovića, to je potpuno nebitna stvar" - navela je Jevrejska opština u poruci Trifunoviću.

Upitali su ga i da li misli da treba da bude nebitno da li je u nekoj nemačkoj kući na zidu okačena fotografija kancelara Vilija Branta ili Firera Adolfa Hitlera.

- Kako se osećate ako uđete u neki dom u Hrvatskoj, a tamo je, na primer, slika Ante Pavelića? Je l' to isto kao da ste videli portret Ive Lole Ribara? Razumete li razliku i da li vas se tiče? - istakli su iz Jevrejske opštine.

Ubrzo nakon toga Nogo je najavio svoju kandidaturu za Obradovićevu funkciju.

- Poštovani saborci, želim da vas obavestim da sam doneo odluku da se kandidujem za predsednika Dveri na predstojećem izbornom saboru, o čemu sam obavestio vrh pokreta. Planiram da obiđem sve gradske i opštinske organizacije i upoznam članstvo sa izbornom platformom, planom i programom. Očekujem da se vidimo u vašem mestu i u konstruktivnom razgovoru zajednički doprinesemo jedinstvu i jačanju Dveri i boljitku Srbije. Do pobede, za život Srbije - napisao je Nogo na Tviteru.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Martinović: Bojkotuju, a uzeli plate i paušale

Šef poslanika SNS Aleksandar Martinović, komentarišući to što od juče Savez za Srbiju bojkotuje parlament, kazao je da su pre nekoliko dana poslanicima isplaćeni plata i paušal, a da su gospoda koja bojkotuju taj novac primila.

- Plata i paušala se ne odriču, oni samo neće da rade i vidi se da se taj Đilasov pelcer dobro primio. To ih je on naučio da uzimaju pare, a da ne rade - rekao je Martinović.

Podsetimo, Vuk Jeremić odranije traži da se Obradović izbaci iz SZS (a preko toga lider NS udara i na Đilasa, koji je doskora štitio Boška), tvrdeći da im je on preveliki balast i da njegove provokacije idu Vučiću naruku, a pre nekoliko dana se od lidera Dveri distancirao i Đilas. On je, naime, obraćajući se evroparlamentarcima u Briselu protekle nedelje, kritikovao sve koji u Srbiji zastupaju ruske interese, dok na konkretno pitanje hrvatskog poslanika Ivana Jakovčića kako misli sa Dverima Srbiju da uvede u EU nije odgovorio.

RepublikaFoto: Tanjug

Moj stav

Nenad Čanak, lider LSV

LSV nije u Skupštini, a Boško Obradović je uspaljeni lažov. E zato nećemo na istu stranu ulice sa takvima

Politički analitičar Dragomir Anđelković ocenjuje da je potpuno jasno da lideri opozicije ratuju jedni protiv drugih, a ne protiv vlasti:

- Nesumnjivo je da u društvu postoji nemali broj opoziciono nastrojenih građana i da kod jednog dela postoji antisistemsko raspoloženje, ali oni nijednog od lidera opozicije ne gledaju kao nekoga u koga imaju poverenja. U takvim okolnostima opozicioni lideri koji nemaju poverenje, a žele da postanu nešto, međusobno ratuju. Oni uviđaju da postoji jedna vrsta političkog tržišta za njih i svesni su da su međusobno konkurenti.

RepublikaFoto: printscreen/TVPink

Mitrović: Ko nosi vešala, taj je duboko mentalno oštećen

Vlasnik i direktor TV Pink Željko Mitrović oštro je reagovao povodom ponovnog pojavljivanja vešala na protestima koje organizuje opozicija, te odbrusio predstavnicima SZS da su duboko mentalno oštećeni.

- Biti mlak idejno, a borben fizički ne znači da su neki značajni, već duboko mentalno oštećeni. Srbija nije kuglana u kojoj smo svi mi čunjevi, a oni kugle, a kad malo bolje razmislim, moju veliku glavudžu nikako i ne mogu progurati kroz njihova sićušna vešala - napisao je Mitrović na svom Tviter nalogu.

Mada se javnost zgrozila zbog iznošenja vešala na proteste Saveza za Srbiju pre dve nedelje, zbog čega su i privedena dvojica aktivista Dveri, od kojih je jedan maloletan, Obradovićev pokret ponovio je isti scenario i proteklog vikenda. Tada je vešala nosio poslanik Srđan Nogo, a zbog toga je reagovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Politika vešala nikad neće pobediti politiku rada, marljivosti, posvećenosti i politiku budućnosti Srbije - poručio je Vučić.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Maja

12.02.2019 08:37

Ovim samo pokazuju koliko su (ne) lojalni jedni drugima.

Lela

12.02.2019 08:38

U opozicija vlada kolektivno ludilo,rekla bi.....

Maja

12.02.2019 08:46

jadan Boskic...al' nije da nije zasluzio!

Lela

12.02.2019 09:06

Za bolje oni i ne znaju