(FOTO) Vučić u Vranju na početku izgradnje stanova: Ovo je život za više od 8.000 porodica!

Autor: Tanjug

Vesti

08.02.2019

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradnja jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti počela je danas u Vranju, a početak izgradnje prvih 186 stanova označio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić u Vranju

U Nišu je, istvoremeno, počela gradnja 190 stanova, u prisustvu premijerke Ane Brnabić, tako da je započeta izgradnja ukupno 376 stanova.

Početku radova u Vranju je prisustvovala i potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović, potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ambasador Turske u Srbiji Tanžu Biglič.

U prvoj fazi projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti predviđena je izgradnja ukupno 8.022 stanova u Vranju, Nišu, Kraljevu, Kragujevcu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici i Beogradu.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije

Vrednost izgradnje stanova u Vranju je 746,7 miliona dinara, a u Nišu 799,2 miliona dinara.

- Mi ne sanjamo i ne zamišljamo budućnost, mi je gradimo. Svesni smo koliko ta budućnost zavisi od nas, našeg rada, truda, spremnosti da je napravimo - rekao je Vučić u obraćanju građanima. 

Vučić je rekao da će pripadnici službi bezbednosti u Vranju vezati svoj život za jug Srbije i da će i građani biti sigurniji jer će znati ko ih čuva i ko im pomaže da se osećaju sigurno.

Vučić je rekao da će u prvoj fazi biti izgrađeno 186 stanova, u drugoj 198 stanova, dok će u Srbiji biti izgrađeno ukupno 8.022 stana. 

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Ugovor sa izvođačem radova, konzorcijumom firmi “Tašjapi” i “Milenijum” potpisan je 19. decembra 2018, a rok za izvođenje radova je godinu dana.

Odluka u kojim gradovima će se graditi stanovi za pripadnike snaga bezbednosti doneta je na osnovu ankete kojom su bili obuhvaćeni svi zainteresovani pripadnici sektora bezbednosti: Ministarstva odbrane, Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativne agencije i Ministarstva pravde-Uprave za izvršnje krivičnih sankcija.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije

- To je život za više od 8.000 porodica, znači budućnost za njih i sigurna budućnost za sve nas - rekao je Vučić.

On je dodao da će stanovi u Vranju biti prodavani po ceni od 400 evra po kvadratu. 

- Kada smo razmišljali gde da gradimo stanove, nadali smo se ovakvim mestima, gde je deo infrastrukture izgrađen, vrtići, škole... Ovo mesto je toliko lepo da sam siguran da će oni koji grade u drugim gradovima, u Mitrovici, Kraljevu, Nišu, Novom Sadu, Beogradu, želeti da na ovakvim mestima budu građeni stranovi - rekao je Vučić.

Vlada je, inače, u novembru donela odluku o osnivanju sedam preduzeća koja će se baviti izgradnjom stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Osnovana su preduzeća "Avala" iz Beograda, "Ibar" iz Kraljeva, "Pčinja" iz Vranja, "Tisa" i "Dunav iz Novog Sada, "Lepenica" iz Kragujevca i "Sava" iz Sremske Mitrovica.

Za gradnju je planirano sedam gradova: Beograd, Novi Sad, Niš, Vranje, Kraljevo, Kragujevac i Sremske Mitrovica. Predviđeno je da stanovi budu površine između 32 i 92 kvadrata.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije

Skupština Srbije usvojila je 25. maja "leks specijalis" koji omogućava izgradnju stanova za pripadnike vojske, policije i službi bezbednosti po subvencionisanim cenama, ne većim od 500 evra po kvadratnom metru.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Ana

08.02.2019 11:21

Vlada Srbije je pokazala jos jednom koliko brine za nase organe bezbednosti.

Ana

08.02.2019 11:38

Nasa milicija radi odgovoran posao i sa ovim jeftinim stanovima zivot ce im biti olaksan.

Jelena

08.02.2019 11:40

Ova velika investicija doprinece da veliki broj ljudi radi u svom rodnom mestu i ostane na jugu Srbije!

Natasa

08.02.2019 11:50

Predsednik nas svakim danom sve vise uverava da smo napravili pravi izbor sto se tice njega!