Haradinaj udario na Tačija: Lakše bi postigli sporazum sa Srbijom da tema promene granica nije otvorena

Autor: Tanjug

Vesti

07.02.2019

23:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj govorio je večeras o nastavku dijaloga sa Beogradom i ideji promene granice sa Srbijom, istakavši da ni Hašim Tači, ni on nisu, kako je rekao, vlasnici Kosova.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

- Mi nismo vlasnici Kosova, gde živi dva miliona ljudi. To je čin proglašenja nezavisnosti. Ako se neko usudi da pregovara o teritoriji Kosova taj je protiv ustava - rekao je Haradinaj u intervjuu za prištinsku televiziju T7, prenela je Koha.

Haradinaj je uveren da bi sa Beogradom bilo lakše postići dogovor da tema o korekciji granica nije otvorena.

Uveren je da je to pitanje promene granica poremetilo odnose Prištine sa, kako je rekao, prijateljima Kosova.

Haradinaj je govorio i o nedavnoj zajedničkoj večeri u Tačijevoj kući, kojoj je prisustvovao i albanski premijer Edi Rama.

 

 

Večeri su, kaže, prisustvovali njegovi zamenici Bedžet Pacoli i Fatmir Ljimaj, kao i predsednik parlamenta Kadri Veselji.

Tokom večere vođen je "dostojanstven" razgovor, rekao je Haradinaj gostujući u emisiji Presing.

Objasnio je da je taj razgovor inicirao premijer Rama i da je njegova ideja bila da sastanak bude održan u Tirani, ali se, kaže, dogodilo da on bude u Prištini.

"Bio je to oprezan razgovor na poznate teme:takse, dijalog, opcije konačnog rešenja pitanja Kosova. Promene stava nije bilo", tvrdi Haradinaj, preneo je Zeri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading