Ljimaj: Priština treba da nastavi dijalog sa Beogradom

Autor: Republika

Vesti

06.02.2019

21:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fatmir Ljimaj, kopredsednik prištinskog tima za nastavak dijaloga sa Beogradom, izjavio je večeras da Priština treba da nastavi taj proces, ali da nije u obavezi i da prihvati svaki sporazum koji joj bude ponuđen, prenela je GazetaExpres.

RepublikaFoto: youtube.com/B92

Fatmir Ljimaj

Učestvujući u emisiji "Presing", televizije T7, Ljimaj je ocenio da nema dileme da s tim u vezi postoje različita gledišta te da su, kako tvrdi, "dve od tri pozicije u dosadašnjem dijalogu nanele štetu Kosovu".

Zato je, kaže, svrha da se s tim u vezi postigne saglasnost, na čemu tim za dijalog i radi.


Ocenio je i da pojedinačni stavovi takođe ne pomažu Kosovu, a kao primer je naveo opciju korekcije granice za koju se zalaže kosovski predsednik Hašim Tači.

Prema Ljimaju, to je "savez Preševa sa Kosovom".

Rekao je i da u ovom trenutku ne veruje Tačiju i smatra da ni, kako kaže, kosovski predsednik, kao ni drugi nosioci institucija u zemlji ne mogu da iznose pojedinačna mišljenja.

Smatra i da Srbije ne doprinosi tvaranju uslova za nastavak dijalog.

- Mi kao Kosovo treba da idemo u dijalog. Međutim, ne moramo prihvatiti svaki sporazum koji nam bude ponuđen - kazao je LJimaj.
 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading