Vesić: Dogovor sa narodom nude oni koji nemaju podršku tog istog naroda!

Autor: Tanjug

Vesti

06.02.2019

20:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goran Vesić, član Predsedništva SNS, ocenio je večeras da se ne zna šta je smešnije u najnovijoj deklaraciji opozicionog Saveza za Srbiju Dragana Ðilasa, to što, kako kaže, “dogovor sa narodom” nude političari bez podrške naroda koji ne smeju ni da izađu na izbore ili to što spisak njihovih političkih ciljeva liči na želje iz leksikona deteta iz osnovne škole.

RepublikaFoto: Promo foto
Goran Vesić

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Vesić kaže da je, ipak, najsmešnije to što obećanja o “dogovoru sa narodom” koji ih, inače, prezire daju političari koji su već bili na vlasti i tada su radili sve suprotno od onoga što danas svečano obećavaju. 

- Recimo obećanje o direktnom izboru gradonačelnika i predsednika opština koje bi nekom zvučalo ozbiljno, da ne znamo da su direktan izbor predsednika opština ukinuli 2008. godine Đilas, Tadić, Lutovac, Jeremić i Stefanović kada su vladali Srbijom neposredno pre održavanja izbora za gradonačelnika Beograda - naveo je Vesić.


Tada su, podseća, istraživanja pokazivala da je Aleksandar Vučić mnogo popularniji od Dragana Đilasa pa su odlučili da promene zakon i ukinu direktan izbor gradonačelnika ne bi li se Đilas sakriven iza liste koja je nosila Tadićevo ime dočepao Beograda. 

- I sada će ovi ljudi koji su ukinuli direktan izbor gradonačelnika i menjali izborne zakone po svojoj da nam drže lekciju i da obećavaju da će da vrate nešto što su sami ukinuli - konstatuje Vesić.


Danas nam, kaže, Đilasovi opozicioniri obećavaju da će da obezbede da izmenu izbornog zakonodavstva koji su oni sami doneli kada su bili na vlasti!? Oni veruju da smo zaboravili kako su Đilas, Tadić, Lutovac, Jeremić i Stefanović uveli u Vojvodini jednokružni izborni sistem, najnepravedniji način izbora, na osnovu koga su tada imali 60 odsto odbornika sa 20 odsto glasova!? I sada će oni da obećavaju da će nešto da promene", pita Vesić.

Đilas, ističe, narodu sada obećava nezavisno sudstvo a kada je sa Tadićem i Jeremićem bio na vlasti samo u jednom danu otpustio je preko 800 sudija i tužilaca.

To je, ističe, bio najveći pravosudni skandal u Evropi zbog čega je Srbija dobila kritike od Evropske unije.

-  Srpska napredna stranka je po dolasku na vlast sve ove sudije i tužioce vratila na posao. I sada će o nezavisnosti sudstva da nam drže lekcije Đilas i Jeremić koji su otpuštali sudije i tužioce sa posla - konstatuje takođe Vesić.

Kao najbizarnije ističe to da je obećanje ove, kako kaže, "vesele družine" da će mediji da budu nezavisni.

To, kaže, obećava Dragan Đilas, apsolutni gospodar medija u Srbiji od 2004 - 2012. godine prema izveštaju Saveta za borbu protiv korupcije. 

- Đilas, koji je kao gradonačelnik Beograda bio suvlasnik jednog tabloida i apsolutni monopolista u trgovini reklamnim sekundama. Dok su Đilas i njegovi prijatelji vladali Srbijom vlast je ugasila dnevnu novinu Borba a naredila hapšenje glavne urednice ove novine Olivere Zekić samo zato jer je objavila istinitu informaciju da je Tadićeva vlada platila milion dolara kao odštetu za privatnu tuču studenta Miladina Kovačevića - podseća Vesić.


Dodaje da je urednik tadašnjeg Glasa javnosti, Slavoljub Kačarević, bio uhapšen i držan u zatvoru, novinar Milan Pantić ubijen, a nekoliko urednika u Politici i Dnevnom listu Alo smenjeno. 

- I sada će oni da nam govore o slobodi medija - kaže Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Vesko

06.02.2019 20:47

Paradoksalno ali tacno. Potpisali sporazum sa kojim narodom? Onim koji ih ne podrzava

Gagi

06.02.2019 20:47

Dogovor sa narrodom kroz vesanje, nazivanje pogrdnim imenima i nasiljen jedino takav dogovor prezentuje opozicija

Kosta

06.02.2019 20:47

Pa ovi su što nude taj dogovor s narodom su svaki put taj isti narod izradili dok su bili na vlasti.

Marija

06.02.2019 20:55

Narod im je odavno reko zbogom a oni sami neznaju skim to mogu da sklope dogovor.