OSUMNJIČEN: Seljimi saslušan u Prištini

Autor: Tanjug

Vesti

06.02.2019

15:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši komandant glavnog štaba takozvane Oslobodilačke vojske Kosova Sulejman Seljimi saslušan je danas u Prištini pred istražiteljima Specijalnog suda u svojstvu osumnjičenog.

RepublikaFoto: youtube.com/Ora News Emisione
Sulejman Seljimi

Vest da je Seljimi, poznat i pod nadimkom "sultan" ispitan, potvrdili su njegovi advokati Tom Gaši i Gaj Smit koji su i rekli da je on ispitan kao osumnjičeni, a ne svedok, prenose prištinski mediji.

Seljimi, koji je prošle nedelje postavljen za političkog savetnika Ramuša Haradinaja, odgovarao je na opšta pitanja, rekli su njegovi advokati i dodali da je ispitivanje bilo kraće od drugih i da za sada nema razloga za podizanje optužnice protiv njega.


Seljimi je krajem januara pušten na uslovnu slobodu nakon pet godina zatvora u kome je bio zbog zločina nad civilima.

On će do 2020. godine biti pod prismotrom policije ali ga, najverovatnije sledeće sedmice, očekuje i saslušanje pred Specijalnim sudom za zločine OVK u Hagu

Seljimi je osuđen u slučaju "Drenička grupa", u kojem je 10 pripadnika bivše OVK osuđeno zbog zločina nad civilima tokom konflikta 1998-1999. godine.


Sulejman Seljimi je do kraja 1998. godine bio komandant glavnog štaba OVK, kada ga je na tom mestu zamenio Agim Čeku. Bio je pripadnik "Dreničke grupe", a osuđen je za mučenje zatvorenika u logoru OVK u Likovcu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading