ŠTA NAM SE SPREMA: Ministarka Mihajlović putuje u Veliku Britaniju

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

06.02.2019

08:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović sastaće se danas u Velikoj Britaniji sa britanskim ministrom transporta Džesijem Normanom radi potpisivanja Sporazuma o drumskom saobraćaju.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Ministarka Zorana Mihajlović

Kako je istakla, najvažnija vest je da će potpisati bilateralni sporazum o potpunoj liberalizaciji prevoza tereta u drumskom saobraćaju.

- Time pomažemo srpskim prevoznicima, jer će se ubuduće sav transport obavljati bez dozvola, kojih do sada nikada nije bilo dovoljno - izjavila je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade sastaće se i sa britanskim ministrom za Evropu, ser Alanom Dankanom, zaduženim za Zapadni Balkan.

- Imaćemo sastanak u Forin Ofisu o nečemu što je za Srbiju posebno važno - o povezivanju regiona, takozvanoj konektiviti agendi. Bez regionalnog povezivanja nema ni razvoja - istakla je ministarka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ministarka Mihajlović sastaće se sa Alanom Dankanom

Ona će obići i infrastrukturno gradilište podzemne železnice u Londonu.

- U pitanju je najveće infrastrukturno gradilište u Velikoj Britaniji i projekat vredan, verovali ili ne, 15 milijardi funti. Otprilike tolika je vrednost svih investicija koje Srbija realizuje na celoj svojoj teritoriji. Moji saradnici i ja ćemo imati prilike da vidimo kako je sve organizovano ovde i da nešto od toga primenimo i u Srbiji - rekla je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade imaće sutra i sastanak sa predstavnicima kompanijom Behtel, sa kojom je u oktobru prošle godine potpisan Memorandum o razumevanju i saradnji na izgradnji Moravskog koridora.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading