Dačić: Mi ostajemo uz prijatelje iz Venecuele

Autor: Republika

Vesti

06.02.2019

06:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija neće menjati odnos prema Venecueli niti će razmatrati promenu politike prema toj prijateljskoj državi koja nije priznala nezavisnost Kosova, poručio je nedvosmisleno šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Ivica Dačić

On se po tom pitanju oglasio nakon što je, sledeći SAD, još 17 evropskih zemalja, uključujući i Sloveniju, Albaniju, Makedoniju i Hrvatsku, priznalo veneculeanskog opozicionog lidera Huana Gvaida za vršioca dužnosti predsednika, iako je na čelu te naftom bogate zemlje i dalje Nikolas Maduro. Komentarišući spekulacije da bi iz EU mogao da se izvrši pritisak i na Srbiju da krene stopama Unije kada je u pitanju politika prema Venecueli, Dačić je negirao da je tako nešto moguće.

- Srbija se zalaže da se kriza rešava na osnovu ustava i zakona te zemlje. Venecuela je prijateljska država koja nas je uvek podržavala. Zato nismo razmatrali promenu naše pozicije prema toj državi - istakao je Dačić za Sputnjik.

Maduro: Trampova politika je van svake pameti! On samo želi naše zlato, naftu, gvožđe, dijamante i druga bogatstva

U međuvremenu, u intervjuu za ruski Raša tudej je Maduro još jednom optužio Ameriku da radi na njegovom rušenju jer je toj zemlji samo interes da uzme njeno zlato i naftu.

- Šta Tramp ima protiv Venecuele? Odgovor je jasan - on samo želi njena bogatstva, njeno zlato, naftu, gvožđe, dijamante i druga bogatstva. Mene ne zanima kako ću ostati upamćen u istoriji, ali mi je samo važno da ne budem izdajnik i kukavica i čovek koji je leđa okrenuo sopstvenoj zemlji i kleknuo pred Amerikom - poručio je naslednik legendarnog Uga Čaveza i naglasio da je politika Donalda Trampa prema njemu sramna, besmislena i van svake pameti.

Koje su zemlje protiv, a koje za Madura

PROTIV ZA

Britanija

Francuska

Nemačka

Španija

Švedska

Danska

Holandija

Litvanija

Letonija

Češka

Finska

Poljska

Portugal

Albanija

Makedonija

Hrvatska

Gruzija

Amerika

Argentina

Kolumbija

Brazil

Rusija

Kina

Turska

Belorusija

Meksiko

Iran

Nikaragva

Kuba

Salvador

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading