Otkrivamo: Ovo su tajna dokumenta Vašingtona o raspadu Jugoslavije

Autor:

Vesti

04.02.2019

20:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktivom o nacionalnoj bezbednosti SAD usvojenoj pod kodnim imenom NSDD 133 (national security decision directives) zakucan je poslednji ekser u mrtvački sanduk SFRJ!

Sloba Milošević, Franjo Tuđman i Alija Izetbegović

Ovaj tajni dokument donet je u Vašingtonu 1984. godine i na njemu je potpis tadašnjeg predsednika SAD Ronalda Regana, a iz njegovog sadržaja jasno se vidi da je još tada izrečena smrtna presuda Jugoslaviji.

Dokument uz kodni broj nosi i naziv "Američka politika prema Jugoslaviji" i u njemu se definiše okvir spoljne politike SAD, koja, je za cilj imala destabilizaciju, ali i druge pogubne stvari po Jugoslaviju.

Saznajte šta je značila američka direktiva NSDD 133 kojom je stavljena tačka na  SFRJ i šta je pisalo u dokumentu koji je potpisao Regan.

Pročitajte još stravične detalje nesreće na Skadarskom jezeru u kojoj je poginula tročlana porodica, kao i ko su ljudi Boška Obradovića koji su nosili vešala na proteste opozicije u Beogradu.

Ne propustite dodatak Rijaliti i vesti sa estrade!

Još mnogo ekskluzivnih priča čeka vas u Srpskom telegrafu za 05.02 kao i na portalu Republika.

Foto: Srpski telegraf
Naslovna strana Srpskog telegrafa

 

Foto: Srpski telegraf
Naslovna strana Rijaliti dodatka

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading