Kovao pakleni plan na rođendanu unučeta! Pogledajte ko je pomogao predsedniku Grocke da uništi život novinaru

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

04.02.2019

18:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok je u restoranu u Boleču proslavljao rođendan svoje unuke, predrednik opštine Grocka Dragoljub Simović je do detalja smislio kako da zapali kuću i napakosti novinaru Milanu Jovanoviću.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Dragoljub Simonović

Dragoljub Simonović, osumnjičen da je naložio paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, o paklenom planu sa policajcem Vladimirom M., kumom svoje ćerke, dogovorio se na proslavi rođendana unučeta u restoranu u Boleču.

- U restoranu je detetu rođendan slavila Jelena Stanišić Simonović, ćerka predsednika Opštine Grocka, a među zvanicama su bili i kumovi Jelena G. M. i njen suprug, policajac Vladimir M., zaposlen u Interventnoj jedinici beogradske policije. Kumovi Simonovićeve ćerke su iz Ripnja, a kuma Jelena G. M. je sekretarica zamenice predsednice Opštine Grocka Živadinke Avramović. Prema saznanjima u istrazi, na toj proslavi je pao dogovor o napadu na novinare "Žig infa", koji su u svojim istraživačkim tekstovima razotkrili razne malverzacije prvog čoveka Grocke - saznaje "Blic" od izvora bliskog istrazi.

Samo nekoliko dana posle proslave rođendana Simonovićevog unučeta, 9. oktobra ujutru u Ulici kružni put u Leštanima, napadnut je glavni i odgovorni urednik "Žig infa" Željko Matorčević, kome je za sada neidentifikovani napadač polomio jagodičnu kost. Krupniji mladić prvo je pratio Matorčevića nekoliko stotina metara da bi ga zatim udario u potiljak, a kada je ovaj pao na zemlju nastavio je da ga udara.

Dva meseca posle toga, u noći između 12. i 13. decembra u Vrčinu zapaljena je kuća novinara Milana Jovanovića, a on i supruga jedva su izvukli žive glave u vatrenoj stihiji, a njihov dom je u potpunosti izgoreo. Uz to piroman je i pucao u kuću Jovanovića, inače penzionisanog policajca.

Policija je brzo rasvetlila paljenje kuće i uhapsila vandale Aleksandra Marinkovića i pevačicu Bojanu Cvetković Šiljacki, koja je priznala delo, sklopila sporazum sa tužilaštvom te je kažnjena nanogicom i novčano sa 50.000 dinara. Tada je počelo da se odmotava klupko zavere koju je grupa osmislila. Nakon priznanja Marinkovića da ga je unajmio Igor Novaković, kome je bio dužan novac, tragovi su postepeno vodili do nalogodavca. Novaković je nedavno promenio odbranu i priznao da je Marinkovića uputio do kuće novinara.

On je, prema informacijama istražiteljima ukazao na policajca koji mu je u tome pomogao, tako što mu je dao adresu Jovanovića. Hapšenjem i saslušanjem policajca došlo se do Simonovića, koga je pripadnik MUP-a označio kao nalogodavca napada.

Navodno, Simonović je njega zadužio da bude posrednik u komunikaciji sa Novakovićem. Za čitavu akciju Simonović je obećavao da će platiti 1.500 evra, ali to nije učinio, pa je policajac na kraju iz svog džepa Novakoviću dao 1.000 evra.

Osumnjičeni predsednik Opštine Grocka uhapšen je 25. januara, i posle saslušanja određen mu je pritvor do 30 dana. On je na saslušanju kod tužioca negirao da je organizovao paljenje kuće novinara Milana Jovanovića i svaljivao je krivicu na policajca. Tvrdio je da se policajac sam ponudio da "reši problem" koji je on imao sa novinarom, i to iz razloga da bi mu "žena napredovala u službi". Prvi čovek Grocke na saslušanju je naveo i da "nije znao na koji način će policajac rešiti problem" i da je mislio da će to pokušati "autoritetom koji ima kao policajac, a ne paljenjem kuće".

Bio vlasnik prodavnice

Živadinka Avramović, zamenica predsednika Opštine Grocka, čija je sekretarica Jelena G. M., supruga osumnjičenog policajca i kuma Simonovićeve ćerke, knjigovođa je po zanimanju. U vreme kada je Simonović bio vlasnik prodavnice, pre nego što se politički uzdigao, upravo mu je Živadinka Avramović vodila knjige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading