Srbija se uključuje na Turski tok

Autor: Republika

Vesti

02.02.2019

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija će moći da se priključi na Turski tok, proističe iz mišljenja koje je doneo nadležni Sekretarijat Energetske zajednice iz Beča.

RepublikaFoto: twitter.com/@GazpromEN
Tekst potpisa

Sekretarijat Energetske zajednice izneo je svoje mišljenje o izuzecima od pravila trećeg energetskog paketa EU za budući gasovod u Srbiji, koji bi trebalo da bude nastavak turskog toka, saopštila je ta organizacija.

Energetska zajednica je međunarodna organizacija koja ujedinjuje Evropsku uniju i nekoliko susednih zemalja kako bi se stvorilo integrisano evropsko energetsko tržište.

Glavni cilj Energetske zajednice je da proširi pravila unutrašnjeg energetskog tržišta EU, posebno na zemlje jugoistočne Evrope i crnomorske regije. U oblasti gasa, ovo je implementacija trećeg energetskog paketa EU.

Članovi organizacije su devet zemalja, među njima i Srbija. Ranije u Energetskoj zajednici je rečeno da to mišljenje neće biti pravno obavezujuće, međutim, "ono se mora poštovati koliko je to moguće."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading