Admiral Džejms Fogo poručio Prištini: Nema ulaska na sever KiM bez odobrenja NATO

Autor: Tanjug

Vesti

31.01.2019

19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komandant združenih snaga NATO, admiral Džejms Fogo sastao se u četvrtak u Prištini sa predsednikom tzv. Kosova Hašimom Tačijem, premijerom Ramušem Haradinajem kao i Daliborom Jevtićem, ministrom za povratak i zajednice u ostavci.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džejms Fogo

Tom prilikom, kako se navodi u saopštenju KFOR-a, admiral Fogo je pozvao kosovske bezbednosne snage da se pridržavaju ograničenja kada je u pitanju delovanje na severu Kosmeta.

- On je naglasio potrebu da se aktivnosti KBS ograniče u skladu sa pismom Tačija iz 2013. godine gde se navodi da KBS neće delovati bez prethodnog odobrenja NATO - stoji u saopštenju KFOR-a.

Kako se navodi u saopštenju, Fogo je tom prilikom naglasio da Specijalne policijske snage tzv. Kosova nisu deo KBS i da se tu mora napraviti razlika.

On je podsetio kosovske zvaničnike i na stav Alijanse da će svaka promena mandata KBS značiti i preispitivanje nivoa angažmana Alijanse sa kosovskim bezbednosnim snagama i naglasio da se "na tom pitanju trenutno radi u sedištu NATO u Briselu".

- Admiral Fogo bude transparentna i ikluzivna i da bude u koordinaciji sa Nato međunaorndom zajedicom- dodaje se u saopštenju KFOR-a.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading