Hrvati ljubomorni što Kinezi ulažu u Srbiju

Autor: J. J. - A. M.

Vesti

01.02.2019

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvati besne jer će u Srbiji krenuti revolucija u auto-industriji. Gotovo svi hrvatski mediji sa zavišću su preneli najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa Svetskog ekonomskog foruma o mogućnosti da Kinezi u Srbiji naprave fabriku električnih vozila.

BESNI: U Zagrebu mediji bruje o našem uspehu

Kako je naveo, ona bi bila izgrađena negde na području između Prijepolja i Krupnja, bogatog rudom jadarita, koja sadrži velike količine litijuma potrebnog za proizvodnju baterija za električne automobile. Projekat "Jadar", inače već razvija kompanija "Rio Tinto", a čelnici ovog rudarskog koncerna s kojima se Vučić sastao u Davosu otkrili su da već pregovaraju sa Kinezima o saradnji u proizvodnji autobusa na električni pogon, kao i kombija, automobila i drugih vozila. Međutim, mediji u Lijepoj njihovoj, umesto da se raduju što bi i njima takva vozila bila nadohvat ruke, nisu mogli da ne konstatuju kako će Srbija imati velike koristi od toga i biti u ogromnoj prednosti u odnosu na druge zemlje. Lider radikala Vojislav Šešelj kaže da Hrvati i postoje da bi mrzeli Srbe i da bi pakostili.

- Ko to počne da proizvodi, imaće ogroman profit i normalna je ta zavist, ali oni svaki naš uspeh vide kao svoj poraz. Smisao njihove egzistencije je mržnja prema Srbima. Ne znam šta se bune kad oni, eto, imaju more, a mi nemamo - dodaje Šešelj.

Pročitao sam da u Zagrebu pričaju da Kinezi šire mržnju na Balkanu

Milomir Marić, voditelj

RepublikaFoto: facebook.com/SillyTelly
Milomir Marić

S druge strane, voditelj Milomir Marić imao je očekivano duhovit odgovor na ljubomoru Hrvata.

- Pročitao sam juče u Zagrebu da Kinezi šire mržnju na Balkanu. Hrvati su toliko besni što Kinezi ulažu u Srbiju, ali im odgovara kad ulažu kod njih - poručuje Marić.

ŠEŠELJ: Smisao egzistencije Hrvata je mržnja prema Srbima

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading