Vrhunsko licemerje Boška Obradovića: Bojkotuje parlament iz luks-stana na Dedinju

Autor: M. R. I.

Vesti

30.01.2019

18:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Dveri Boško Obradović, jedan od čelnika Saveza za Srbiju, koji bojkotuju parlament, ne odustaje od povlastica i privilegija koje ima kao poslanik iako ne ispunjava radne obaveze! On poručuje da neće u parlament u znak solidarnosti sa građanima koji subotom protestuju. Ipak, ne pada mu na pamet da vrati stan za čije mu iznajmljivanje parlament plaća 35.000 dinara mesečno. A stan je u elitnom delu Beograda, nedaleko od zgrade TV Pink na Dedinju.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Pun džep za nerad: Boško Obradović

Kako saznaje Srpski telegraf, lider Dveri stan iznajmljuje od zemljaka M. K. iz Ivanjice, a mesečne troškove u maksimalnom iznosu od 35.000 dinara, koliko svaki poslanik iz unutrašnjosti može da dobije, plaća mu upravo parlament, koji bojkotuje.

Radeta: Stan je na Dedinju, negde preko puta zgrade TV Pink. I sad, zamislite, on poziva na bojkot parlamenta

- Stan na Dedinju koji Obradoviću plaća država ima 75 kvadratnih metara, a sastoji se od dve sobe, kuhinje sa trpezarijom i dnevnim boravkom, kupatila, toaleta, hodnika i terase. Prostor je iznajmljen na četiri godine, koliko mu traje mandat narodnog poslanika, pa će ga parlament finansirati do sredine 2020. godine - kaže izvor našeg lista.

RepublikaFoto: Tanjug/D. NIKOLIĆ
Vjerica Radeta

Poslanica SRS Vjerica Radeta za Srpski telegraf ocenjuje da je Obradović sve samo ne principijalan čovek.

- On je 2016. tražio od parlamenta da mu se odredi iznos i plaća mesečna kirija jer je iz Čačka. Stan je na Dedinju, negde preko puta zgrade TV Pink. I sad, zamislite, on poziva na bojkot parlamenta dok živi u bogataškom kraju na račun države - poručuje Radeta.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Marijan Rističević

U izjavi za naš list predsednik NSS Marijan Rističević kaže da sumnja da je moguće da ugovor i mesto gde Obradović zaista stanuje nisu identični.

Rističević: Možda je ugovor napravio sa jednim stanodavcem da bi uzeo pare, a živi kod drugog za džabe

- Možda je ugovor napravio sa jednim stanodavcem da bi uzeo pare, a živi kod nekog stanodavca nekog koji mu je to ustupio na lepe oči i ne plaća ništa. Pitanje je da li Obradović zadržava taj novac, odnosno da li od državnog novca uopšte plaća stanarinu. Mislim da se novac uplaćuje na njegov račun, a ne na račun stanodavca, tako da su tu moguće zloupotrebe i sve treba detaljno istražiti - zaključuje Rističević.

Obradović juče nije odgovorio na naša pitanja. 

Orlić: Naplaćuju putne troškove

Poslanik SNS Vladimir Orlić izjavio je da postoji stabilna parlamentarna većina i da parlament može da funkcioniše legitimno i bez učešća dela opozicije.

- Oni su se upisali za putne troškove i to je pokazalo da je suština njihovog odnosa sa parlamentom ono što će da dobiju na blagajni. Poslanici koji pričaju o bojkotu i takozvanoj simulaciji demokratije dolaze na sednice odbora i ne bojkotuju ni blagajnu ni restoran. Od tog njihovog bojkota će skupštiniski restoran samo da profitira - navodi Orlić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Ema

30.01.2019 18:32

Opozicioni Politicari su velike mutljage,koji rade protiv gradjana Srbije.Mislim da su svoje licemerje dovoljno pokazali.Zgrozena sam ponasanje opozicije.Nadam se da nikada nece dobiti priliku da vladaju.

Marko

30.01.2019 18:41

Boskic, stici ce i on na red za ispitivanje imovine.

Nikola

30.01.2019 18:45

Nismo ni sumnjali da se uvalio u neki dobar luksuzan stan i to na Dedinju to je bilo za ocekivati

Mishel

30.01.2019 18:45

Opozicioni politicari, su olicenje sramote!