Vesić: Atmosfera linča koju stvara SZS je povod za napade!

Autor: Tanjug

Vesti

30.01.2019

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Predsedništva SNS Goran Vesić osudio je danas to što je narodnom poslaniku iz redova SNS Srbislavu Filipoviću vandalski uništen automobil, dodajući da ga tako nešto ne iznenađuje, jer atmosfera linča koju stvara SzS daje povod pojedincima da napadaju sve koje drugačije misle.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Goran Vesić

- Najostrije osuđujem vandalski čin, uništavanje lične imovine, automobila, koji pripada narodnom poslaniku Srbislavu Filipoviću. Nažalost, vandalizam, koji je osim materijalne štete mogao dobiti i tragične posledice, jer se u kolima u momentu razbijanja mogao nalaziti i Filipović, ili neko od članova njegove porodice, uopste me ne iznenađuje - kaže on. 

Atmosfera linča koju već godinu dana kreiraju pripadnici Ðilasovog, Obradovićevog i Jeremićevog Saveza upravo daje povod pojedincima da fizički nasrću na novinarke, na narodne poslanike, na sve one koji drugačije misle, ocenjuje Vesić. 

- Zgrožen sam ovim činom, nadam se da će vinovnici biti otkriveni i po zakonu kažnjeni, ali ono što me brine jesu inspiratori, koje očigledno ništa ne može zaustaviti u nameri da se fizicki obračunavaju sa svima koji se usude da zastupaju drugačije stavove od njihovih - zaključio je Vesić.

Juče je razlupan automobil narodnog poslanika Srbislava Filipovića, koji je bio parkiran ispred zgrade u kojoj živi sa porodicom, u beogradskoj opštini Stari grad, a Filipović je u izjavi za Tanjug rekao da je taj čin napad na njega i njegovu porodicu - suprugu i dvoje maloletne dece.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
marija

30.01.2019 13:28

Oni samo znaju da napadaju a nista pamentno da urade

olja

30.01.2019 13:29

Ovaj cin nasilja lici samo na opoziciju. Sto je za svaku osudu i kritiku.

Dragana

30.01.2019 13:30

Pa oni jedva čekaju priliku da opet nekoga napadnu.

Natasa

30.01.2019 13:30

Opozicija nista nece postici putem nasilja, osim da ce se jos vise ogaditi narodu!