Šešelj podržao Madura: I Srbiji preti ista opasnost kao Venecueli

Autor: Tanjug

Vesti

28.01.2019

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izrazio je danas punu solidarnost sa narodom i predsednikom Venecuele Nikolasom Madurom u borbi za očuvanje nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta, saopšteno je iz te stranke.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Vojislav Šešelj

Šešelj je na sednici Grupe prijateljstva narodnih poslanika sa Venecuelom kojoj je prisustvovala predstavnica ambasade te zemlje Dia Nader de El Andari rekao da su Srbi prošli kroz tragično iskustvo proteklih godina i decenija, a da ih za narod Venecuele vezuju, pre svega, "zajednički neprijatelji".

Zajednički neprijatelji

- Smatram da je većina srpskog naroda na vašoj strani... Danas, ne samo da imamo zajedničke neprijatelje, nego imamo i zajedničke prijatelje. Oni koji su naši prijatelji i vaši su prijatelji... A i nama preti slična opasnost, jer ovo što se sada dešava na ulicama Beograda, time rukovode zapadne ambasade u Beogradu. To bi bilo još agresivnije da su uspeli da nađu vođu. Ne mogu da nađu pravog čoveka. Ovi koji se pojavljuju, oni su mnogo kompromitovani - rekao je Šešelj.

Navodi da ostaje borba za, kako je rekao, bolji svet, svet nezavisnih država u kome će "svaki narod biti gospodar svoje sudbine".

Šešelj je, između ostalog, rekao da je 2000. godine u Srbiji bio izazvan "mafijaški puč" i da su oni koji su razbili jugoslovensku državu, bombradovali Srbiju "upregli u svoja kola sve najgore kriminalce i izdajnike i pučem došli na vlast".

Šešelj je rekao i da se Srbija sada polako oporavlja, te da je stekla moćne saveznike, prijatelje, pre svega Rusiju i Kinu.

Državni udar

Lider radikala je rekao da su danas svi poslanici SRS pristupili poslaničkoj Grupi prijateljstva sa Venecuelom u znak pune podrške venecuelanskom predsedniku Nikolasu Maduru, koji, kako kaže, uživa ogromnu podršku svog naroda. 

- Srpski radikali su uvereni da će se legitimno izabrana vlast uspešno suprotstaviti svim imperijalističkim pokušajima zapadnih sila da izvrše državni udar u toj suverenoj zemlji - rekao je Šešelj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading